"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészek és a rendőrök tartottak fokozott ellenőrzéseket a veszprémi erdőkben

Erdészek és a rendőrök tartottak fokozott ellenőrzéseket a veszprémi erdőkben
Fokozott ellenőrzést tartott a megye erdeiben a Veszprém Megyei Rendőr Főkapitányság a társhatóságok és az erdészetek munkatársainak bevonásával.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a megye területén - kiemelten a HM VERGA, a Bakonyerdő Zrt., Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészeti Igazgatósága, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park - illetve a magánerdő területekre, az erőterületek környezetében található közutakra fokozott ellenőrzést rendelt el 2014. május 10.-re. A 10 és 18 óra között megrendezett nagyszabású akció célja volt: az erdőterületekre engedély nélkül behajtó és az ott közlekedő gépkocsik, motorkerékpárok, krossz motorok kiszűrése, az erdőterületeken tartózkodó gyalogosok ellenőrzése; az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, megakadályozása, az elkövetővel szemben megfelelő eljárás kezdeményezése. Cél volt továbbá az orvvadászat megakadályozása, az erdőterületeken engedély nélkül vadászó személyek kiszűrése.

A fokozott ellenőrzéseket a VMRFK az erdészetek, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti és Földművelési Igazgatóságának, illetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Őrszolgálatának bevonásával hajtotta végre.  

A fokozott ellenőrzés során a Veszprém megyei rendőrök erdőrendészeti szabálysértés miatt 11 krossz motorossal és 1 quadossal szemben intézkedtek. Összesen 6 személygépkocsi vezetőjével és 4 motorossal szemben készült közlekedési szabálysértés miatt feljelentés. Közlekedési szabálysértés miatt helyszíni bírság kiszabására 12 fő esetében került sor. Tulajdon elleni szabálysértés (falopás) elkövetése miatt 1 fő esetében helyszíni bírságot szabtak ki. Közigazgatási eljárás indítására 1 fővel szemben történt, illetve 4 fő esetében éltek a rendőrök figyelmeztetéssel kisebb fokú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt.

Forrás: police.hu

Fotók: police.hu

Hírszerkesztő: Nagy László