2018. 02. 21. Ma Eleonóra, Zelmira, Péter névnapja van. Pontos idő: 00:39
Ágazati, szakmai hírek

A folyó, amely összeköt | 2017-07-03

Nemzetközi Duna-Napon mutatkozott be a SEFAG Zrt.

A Duna vízgyűjtő területének országai 2004. óta ünneplik a Dunát. A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet ennek a csodálatos folyónak a természeti értékeire, mely – ahogy a szlogen is mondja - összeköti és nem elválasztja a partja mentén fekvő országokat. A Nemzetközi DUNA-NAP-on Európa folyamját számos helyen ünneplik, a Fekete erdőtől a Fekete-tengerig.

Idén a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Dráva – mint a Duna egyik mellékfolyója - mellett Barcson bonyolította le programját. Horvátországgal régóta fennálló szoros vízügyi kapcsolat jegyében a két nemzet együtt hívta fel a figyelmet a vizek jelentőségére, racionális használatára és értékeinek megóvására. A helyszíne a barcsi szabadstrand területe volt.

A rendezvény lehetőséget biztosított a Dráva folyó értékeinek megismertetésére is, ezzel hozzájárulhatott az értékek megőrzéséhez, felhívta a nyilvánosság figyelmét a fenntartható folyóhasználatra és a közös teendőkre.

Az eseményen részt vettek Magyarország vízügyi ágazatának vezetői, képviselői, országos és megyei vezetők, hazai és horvátországi partnerszervezetek, az érintett települések vezetői, valamint a SEFAG Zrt. munkatársai. (Puskás Zoltán, Puskásné Tálos Ildikó, Mihály Betta, Szutyányi Ákos).

Az erdőgazdaság interaktív foglalkozásokkal várta az érdeklődőket: víz kóstolás- és összehasonlítás (Dráva vize, réteg víz, ásvánvíz, tüzes víz [pálinka]) szín, szag alapján. Vízzel kapcsolatos érdekes előadások és statisztikák, víz- kvíz és totók színesítették a programot. Természetesen nem maradhatott el a vadnyom felismerés, a vad felismerés, a képkirakók, termésfelismerés és az elmaradhatatlan Kék túra útvonalainak meghatározása sem. A résztvevők a legjobb hangulatú standnak a SEFAG bemutatóhelyét találták! Messzire hallatszott a jókedv ami minden csapatot a somogyi erdőgazdaság standjához csábított!

A folyó, amely összeköt
Forrás: SEFAG Zrt.
Fotók: SEFAG Zrt.
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés

Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés | 2018-02-07

30 órás képzés, 30 kreditpont, képzési helyszínek szerte az országban


Fedezd fel az örökséged! – 2018.

Fedezd fel az örökséged! – 2018. | 2018-02-01

Folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye - Jelentkezés:február 25-ig!


Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria! | 2018-02-01

Hagyomány, közösség, összetartozás
Imperial22 futárszolgálat