"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Rangos hazai épitészeti díjat nyert a Galyatető Kilátótorony

Rangos hazai épitészeti díjat nyert a Galyatető Kilátótorony

“Magyarország lenyűgöző építészeti hagyományokkal rendelkezik. Úgy véljük, hogy az általunk kiválasztott projektek mind hasonlóan magas színvonalat képviselnek.” - mondta az Uránia Nemzeti Filmszínházban 11. alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja gálaestjén Indira vant Klooster, az egyik legfontosabb nemzetközi építészeti szakfolyóiratként számon tartott A10 magazin főszerkesztője.

Október 16-án este, a Média Építészeti Díján az alkotók látványos prezentációk keretében mutatták be munkáikat az ország vezető médiájának képviselőiből álló zsűri és a nagy nyilvánosság előtt. 2015 legjobb épületének járó díjat a természet tiszteletét és szeretét a modern építészet elemeivel ötvöző Galyatető kilátó nyerte. A közönségdíjat - amelyről az Urániában jelenlévő közönség dönthetett - épület kategóriában, szintén a Galyatető kilátó tervének alkotói - Kovács Csaba és Vass-Eysen Áron - vihették haza.

Az EGERERDŐ Zrt. beruházásban elkészült, eredetileg 17 méter magas kilátót 13 méterrel növelték meg, így annak legmagasabb pontja immár éppen 1000 méteren van. A felújítás és bővítés 70 millió forintba került.

Forrás: Magyar Építész Kamara

Fotók: Építészfórum

Hírszerkesztő: Nagy László