"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Lezajlottak az agrárgazdasági kamarai választások

Lezajlottak az agrárgazdasági kamarai választások

Az utóbbi három év legjelentősebb időközi választási győzelmének nevezte dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a november 3-i Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttválasztásának eredményét. A tárcavezető parlamenti felszólalásában gratulált a gazdáknak és a MAGOSZ szervezetének a meggyőző eredményhez.

A földművelésügyi miniszter Jakab István (FIDESZ-KDNP) felszólalására reagálva emlékeztetett arra, hogy a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) mind a 19 megyében meggyőző fölénnyel győzött. A MAGOSZ a 47 394 leadott szavazat 88,36 százalékát szerezte meg, amellyel bebizonyította, hogy a gazdák egyértelműen az elmúlt évek sikereire, az összefogásra, az együttműködésre, a vidék következetes, folyamatos támogatására szavaztak.

A MAGOSZ sikere bizonyítja, hogy a kormány agrárstratégiája, amely a földművesekkel, a gazdálkodókkal folytatott együttműködésen alapul, sikeres és eredményes, ezt a politikát pedig tovább kell folytatni – jelentette ki Fazekas Sándor. A miniszter kifejtette: az ellenzéknek nincs agrárpolitikája, agrárstratégiája, csupán hangoskodással és erőtlen demonstrációkkal próbálkoznak. 2008-ban a balliberális kormány időszakában kevesebben, mint 1200-an szavaztak az agrárkamarai választásokon, a mostani közel 50 ezres létszámmal szemben.

Fazekas Sándor emlékeztetett arra is, hogy a kormány stratégiai partnerséget alakított ki a NAK-kal és a MAGOSZ-szal. Ez a közös gondolkodás, stratégiaalkotás, együttműködés vezetett oda, hogy az elmúlt években a magyar agrárium kibocsájtása másfélszeresével nőtt, 50 ezer új munkahely jött létre, 30 ezer gazda pedig földet vásárolhatott.

Célunk, hogy folytassuk a magyar mezőgazdaság megerősítését, a gazdák, gazdálkodók és földművesek helyzetének további javítását, a magyar agrárium felemelkedését – fejezte be felszólalását a miniszter.

Az Országos Kamarai Választási Bizottság 2017. november 6-i ülésén hirdette ki a kamarai választások eredményét, melynek megyei és országos eredményei a szövegkapcsolóra kattintva érhetpek el: NAK Választási eredmények.

Forrás: FM Sajtóiroda, NAK

Hírszerkesztő: Nagy László