"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Díjat nyert a Nyírerdő Zrt. Gúthi erdőről szóló filmje

Díjat nyert a Nyírerdő Zrt. Gúthi erdőről szóló filmje

Vadász- és természetfilmes operatőri munkájáért a Key Telekom különdíját érdemelte ki Linzenbold Attila a második Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon. Az eredményhirdetést szombaton tartották Gödöllőn.

A nyíregyházi Linzenbold Attila rendező-operatőr a NYÍRERDŐ Zrt. megbízásából készítette el „A Gúthi erdő” című filmet, a munkában tevékeny részt vállaltak munkatársaink is. A gödöllői fesztiválra 34 ország több mint 300 alkotását nevezték be az alkotók, ezek közül százat mutattak be a rendezvényen.

Külön öröm számunkra, hogy a vetítési programba „A Gúthi erdő” is bekerült. Pénteken, Gödöllőn, a Királyi Kastély Lovardában, vasárnap pedig Hatvanban, a Grassalkovich kastélyban láthatták a filmet az érdeklődők. Nem előzmény nélkül a mostani siker, hiszen tavaly, az első Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon harmadik helyezést ért el a „Nyár a Gúthi erdőben” című zenés etűd. Ezen kívül a Herendi Porcelánmanufaktúra különdíját is megkapta az akkori versenyen Linzenbold Attila.

Társaságunknál az erdőgazdálkodási munka mellett fontosnak tartjuk, hogy lehetőség szerint az általunk kezelt természeti értékeket is bemutassuk. Ezért készítettük el a Nyírség egyik legnagyobb összefüggő erdejeként számon tartott Gúthi erdőt bemutató filmet is. Ezúton is szeretném megköszönni Attila elkötelezett, magas színvonalú munkáját, aki nagyon sok időt töltött el Gúthon, hogy a lehető legrészletesebben mutassa be az erdőterületet – mondta Szalacsi Árpád, a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója.   

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László