"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

FM fenntartásba kerül át a soproni Roth Gyula Technikum

FM fenntartásba kerül át a soproni Roth Gyula Technikum

Megszületett a döntés azon gyakorlóiskolák jövőbeni működéséről és fenntartói szerkezetéről, amelyek az átvilágítás során nem feleltek meg a szakmai követelményeknek. Három esetben összevonás, öt iskola esetében fenntartóváltás történik, két intézmény pedig változatlan formában és fenntartóval működik tovább.

A tárgyalások eredményeképpen és a miniszteri döntéssel összhangban augusztus 31-i hatállyal, a Nyugat-magyarországi Egyetem Roth Gyula Gyakorló Szakközépiskola és Kollégium (Sopron) átadásra kerül a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásába, így részévé válik az agrárszakképző intézmények rendszerének.

Az átadásban érintett intézmények a jövőben is megőrzik önállóságukat és belső szerkezetüket. Valamennyi intézmény továbbra is helyszínéül szolgál majd a szakmai gyakorlatoknak, ennek is köszönhetően a nevelési-oktatási munka a jelenlegi minőségben és megbízhatósággal folyik majd továbbra is. Az intézmények valamennyi pedagógus és nem pedagógus munkakörben foglalkoztatott dolgozójának átvételére sor kerül, a jelenlegi intézményvezetők pedig a jogszabályoknak megfelelően kitöltik mandátumukat. A működéshez szükséges források szintén átadásra kerülnek a KLIK részére.  

Forrás: kormany.hu/EMMI

Hírszerkesztő: Nagy László