"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Gyulaj Zrt. is részt vett az első Akadálymentes Utazási Kiállításon

A Gyulaj Zrt. is részt vett az első Akadálymentes Utazási Kiállításon

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. két külön, de összeköthető utazási desztinációval is képviselte magát az első Akadálymentes Utazás Kiállításon.

A június 10-én délután, szárnybontogató, kísérleti jelleggel megtartott kiállítás az első, kifejezetten az akadálymentes szálláshelyek és helyszínek bemutatására, kerekes székes embertársainknak tartott utazási kiállítás volt Magyarországon. A rendezvény helyszínét az OORI (Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet) biztosította, melynek főigazgatója Dr. Cserháti Péter PhD. nyitotta meg a rendezvényt, egyben távlati célt is adva az első próbakiállítás folytatásának.

Az előadások során mind a szakmai közönség, mind a kiállítók és természetesen maguk a kerekes székes emberek is számos helyszínt, jó tanácsot, ajánlott magyar és külföldi szálláshelyeket és programlehetőségeket ismerhettek meg. A Tolna megyei Gyulaj Zrt. helyszíneit kiemelt különlegességként említették meg. A Lengyel-Annafürdői helyszín olyan zavartalan, teljesen akadálymentesített kikapcsolódást tud nyújtani gyönyörű erdei környezetben, melyre minden ember vágyik a mai rohanó világban. A vadaspark és tólátogatás mellett a nem messze található gyulaji dámrezervátumban pedig speciálisan átalakított pick up-okkal lehet átélni a vadles vagy akár – jogszabályoknak megfelelő személy esetén a vadászat - kalandos élményét.

Örvendetes volt látni, hogy Magyarország is egyre inkább felzárkózik azokhoz az országokhoz, ahol az akadálymentes épített környezetre és szolgáltatásokra büszkék a beruházók, és egyre több lehetőség nyílik kerekes székeseknek. Reméljük, hogy a Gyulaj Zrt. által is fontosnak tartott irányvonal bátorságot, reményt és nyitottságot is ad az egyelőre kicsit bezárkózott magyar kerekes székes társadalomnak is.

Forrás: Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

Fotók: "Mini" Akadálymentes utazás kiállítás - OORI

Hírszerkesztő: Nagy László