"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész január 28-i adása

A Hazai Erdész január 28-i adása


Az Országházban ünnepelte alapításának napra pontosan 150 éves évfordulóját az Országos Erdészeti Egyesület. Az ünnepi közgyűlés végén egy összefoglaló filmet tekinthettek meg a résztvevők, majd az Erdész Himnusz hangjaival zárult az OEE jubileumi éve. Filmünk az Országos Erdészeti Egyesület megalapításának 150. évfordulója alkalmából a 2015.12.08 és 2016.12.09 közötti időszakának eseményeit foglalja össze, többek között: Jubileumi Emlékév nyitó ünnepsége, Kálnoki Bedő Albert mellszobrának felavatása, 147. Vándorgyűlés Erdélyben, Emléktábla avatás rendezvényeket.

Úgy vélte, a vadászat minden egyes kimenetelével visszatérés a természetbe, maga az elejtés csak egy momentum és nem a végcél. Vadász tapasztalatai a mai napig nagy hatással vannak a magyar vadászati kultúrára. Maderspach Viktor életéről Ádám Jenő nyugalmazott tábornokkal beszélgettünk.

Csodálatos őszi napsütés, színvonalas erdei koncertek, izgalmas szakvezetéses séták, gyermekfoglalkozások, nagy létszámú érdeklődő közönség jellemezte a 2016. szeptember 30-október 2-a között második ízben megtartott „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvényt.

Idén új, még kedvezőbb időpontban jelentkezik a HAZAI VADÁSZ – HAZAI ERDÉSZ TV Magazin: minden héten szombaton 17 órakor várja Nézőit az ECHO-TV csatornán!


Forrás: Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Túri János