"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!


Kalandsétánnyal bővültt a Deseda

Lombkoronaszinti kalandsétányt adtak át a Kaposvár melletti Deseda-tónál október 4-én. A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG parkerdője Kalanderdő néven kínál természetközeli élményeket a látogatóknak. Ezek tárháza bővült most egy újabb elemmel. A kalandsétány legfőbb vonzereje várhatóan az általa nyújtott különleges perspektíva lesz. A hamarosan vörös-aranyba boruló őszi erdő utánozhatatlan látványt nyújt a magasból. A gyerekek pedig minden bizonnyal a beépített csúszdát sem fogják kihagyni. Mindezeket mostantól bárki élvezheti: a kalandsétány a többi desedai létesítményhez hasonlóan ingyenesen használható lesz.

Új kerékpárút épült a Zselici Csillagparkon keresztül

Új kerékpárút épült a Zselici Csillagparkon keresztül. Az átadott szakasszal hálózatba kapcsolódtak a terület turisztikai attrakciói, ami az építtető SEFAG Zrt. várakozásai szerint a mostaninál is több, aktívan pihenő turistát vonz majd. A mérések alapján a Zselic Magyarország fényszennyezés által legkevésbé érintett területe, ahol teljes pompájukban megfigyelhetők az éjszakai égbolt fényei. Ezért nem meglepő, hogy a Zselici Csillagpark jelenti a legnagyobb vonzerőt az ide utazók szemében. Számukra most egy újabb lehetőség nyílik meg a parkot átszelő kerékpárút átadásával.

Erdők Háza Látogatóközpont és a XXI. Erdők Hete megnyitó ünnepsége

A korábbi évekhez hasonlóan az év 40. hetén, azaz idén október 2-8. között rendezték meg az Erdők Hete programsorozat. Az idei a XXI. Erdők Hete jelmondata: “Közös kincsünk az erdő”volt, s az erdők értékeinek gazdagságára, a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívta fel a figyelmet.

Fiatalok Európa Erdeiben nemzetközi tanulmányi verseny

A Young People in European Forests (YPEF) nemzetközi középiskolás erdőismereti tanulmányi verseny döntőjének ünnepélyes eredményhirdetését és díjátadó ünnepségét 2017. szeptember 29-én tartották meg Sopronban. 2017-ben az Országos Erdészeti Egyesületet érte az a megtiszteltetés, hogy Magyarországon szervezze meg a III fordulós nemzetközi verseny döntőjét, melyen 10 ország Ausztria, Csehország, Észtország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Portugália, Románia és Ukrajna csapatai mérték össze tudásukat.

Forrás: Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László