"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Köztársasági elnök Budakeszin, Indulnak a Vándortáborok, Víz Világnap a Bakonyban

Köztársasági elnök Budakeszin, Indulnak a Vándortáborok, Víz Világnap a Bakonyban

Indulhat a Vándortábor 2017!

Vándortábor 2017 címmel tartott sajtótájékoztatót március 29-én a magyar kormány, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem. A most induló programnak köszönhetően Magyarország kormánya kiemelten támogatja a diákok vízi és erdei nyári vándortáboroztatását.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, fontos, hogy a két szervezet erősíti egymást ebben a társadalmi szerepvállalásban: „Jó dolog, hogy van átjárás a két táborozási lehetőség között, és az egyik erősíti a másikat. Mindannyiunk nevében mondhatom, olyan élményt szeretnénk adni, ami egy életre szól. A gyerekek dönthetnek a szabadidejük eltöltéséről, akár most, akár később, szülőkként vagy nagyszülőkként, és fontosnak tartjuk, hogy a szabad levegőt, a vizet, az erdőt válasszák. Főként egy olyan országban, ahol ennyi természeti kinccsel élünk együtt.”

Áder János köztársasági elnök meglátogatta a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi Tündérkertjét

Már javában zajlik a gyümölcsfák szaporítását biztosító gyümölcsoltási szezon, mely apropóján április 4-én Áder János köztársasági elnök is kilátogatott a Budakeszi Tündérkertbe, ahol közelebbről is megismerkedett az ott „megőrzött” gyümölcsfákkal, és a gyümölcsöskertben folyó munkálatokkal.

Az eseményen szakmai előadásokkal és bemutatókkal, a hazai őshonos gyümölcsfák megőrzésének fontosságára, a biológiai sokféleségre és az agrobiodiverzitásra hívták fel a figyelmet a szakemberek. A köztársasági elnök a program során a magyar erdészek tavaly 150 éves szakmai civil szervezete, az Országos Erdészeti Egyesület szakkönyvtárát is meglátogatta.

Víz Világnapi túra a Bakonyban


A Víz Világnap 2017 programsorozat keretében a HATESZ Egyesület túrát szervezett a Víz Világnapja “Gyalogolj a vízért” program keretében. A túra alkalmával ellátogattunk a Tiszta-víz forráshoz, a Bakony legnagyobb hozamú forrásához. A Parésbörc magaslatáról három égtáj felé megtekintettük a Séd-, Gella- és Torna-patakok vízgyűjtőjét, ahol közel 100 forrás található. Vadregényes patakvölgyekben, szurdokokban követtük a víz útját.

Forrás: Hazai Erdész

Fotók: videók:Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László