"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!


Felavatták az Egererdő Zrt. új turistaházát Pazsagon

Jeles nap a turizmus kedvelőinek életében az október 14-i: újabb értékkel gazdagodott a Bükk szerelmeseinek helyszíne. A Pazsagi turistaház jellegzetessége, hogy egy erdő belsejében, térerőmentes területen fekszik. Vízellátását forrás biztosítja, áramot áramfejlesztővel nyernek. A turistaház hat szobájában 22 vendég szállhat meg.

Jogi konferencia a Gyulaj Zrt.-nél

A Magyar Állami erdészeti részvénytársaságok jogi konferenciája 2017. 11. 8-án a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Lengyel Annafürdői Turisztikai Központjában zajlott, melynek témái többek között az Erdőtörvény és a hozzá kapcsolódó jogszabály változások, az új vadászati törvény a gyakorlati tapasztalatok tükrében, az erdőgazdaságok használatában álló ingatlanok tulajdonjogi és számviteli helyzete, az erdőgazdaságok által begyűjtött bizonyítékok nyílt bűntető eljárásban történő felhasználása és a bűntetőjogi kodifikáció – a vadász szemével voltak.

Ipoly Erdő Zrt. kilátó átadó ünnepsége

Október 11-én az Ipoly Erdő Zrt. átadta a Prónay kilátót, melynek teljes magassága 26 méter, mely 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a felső teraszra 128 lépcső vezet. A kilátóból szemlélődve csak a szemnek tűnik távolinak az Ipoly-mente és a Karancs-Medves-vidék, mint szomszédos tájak, ahol újabb turisztikai beruházásokkal bővíti a kínálatát az  Ipoly Erdő Zrt.

Vadászati Tanösvény átadó a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark újonnan átadott attrakciója a hazai vadgazdálkodás nagy múltra visszatekintő hagyományát és az örökerdő- gazdálkodásban betöltött szerepét mutatja be formabontóan a látogatóknak. A Vadászati Tanösvény elsődleges célja, hogy játszva, interaktív módon mutassa be a vadászati kultúrát, betekintést adjon a vadászati módszerekbe és abba a gazdag tudásanyagba, ami a hazai erdészek-vadászok munkájának alapját jelenti.

Forrás: Hazai Erdész

Fotók: videó:Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László