"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

„Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében

2017. szeptember 29-október 1-e között harmadik alkalommal adott otthont Gyula -Városerdő a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében rendezvénynek, melynek vasárnapi rendezvénynapja határon túlra, a Nagyvárad közelében található Püspökfürdőre látogatott.

A 14 éve a Mátrában szerveződő „Muzsikál az erdő” rendezvények immár öt éve juttatják el a fenntarthatóság értékrendjét a zene, a művészet és az erdő közös erejével az ország különböző régióiba országos rendezvénnyé válva, két éve sikeresen bemutatkozva a Körösök partján és a határokon túl. A rendezvény Gyula város, a Délalföldi Erdészeti Zrt., a Nemzeti Kulturális Alap, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával jött létre a regionális Erdők Hete nyitó rendezvényeként. Nagyváradi részről bekapcsolódott a szervezésbe Bihar Megye Tanácsa, a Nagyváradi Filharmónia, a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment, a Romsilva Bihar Megyei erdészeti hivatala. A rendezvény létrejötte az összefogás szép példája.

A „Muzsikál az erdő” látogatói a hagyományos szervezési elveknek megfelelőprogramon vehettek részt. A Príma Díjas rendezvény meghatározó eleme a szakvezetéses erdei séta, ahol a résztvevők megismerhették a helyszín jellegzetes növény és állatvilágát, az erdei életközösség sokszínűségét, a fenntartható erdőgazdálkodás sajátosságait, az erdészeti erdei iskolák a fenntarthatóságra nevelésben játszott szerepét és nem mellesleg lélekben lecsendesülve felkészülnek az erdei koncert befogadására. Pénteken és szombaton Gyula -Városerdőn az ártéri erdő magyar kőris és kocsányos tölgy fái adták a rendezvény terét,Püspökfürdőn pedig az örökzöld szúrós csodabogyó cserjéinek látványa jelentett különleges természeti élményt.


Forrás: Hazai Erdész

Fotók: videó:Hazai Erdész

Hírszerkesztő: Nagy László