"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Információs iroda nyílt a lillafüredi ökoturisztikai centrumban

Információs iroda nyílt a lillafüredi ökoturisztikai centrumban

Húsvétkor nyitott a lillafüredi ökoturisztikai központban a TDM szervezet szezonális információs irodája az ÉSZAKERDŐ Zrt.-vel szoros együttműködésben. Az irodában kiemelten a gyalogos és kerékpáros túralehetőségekről és a miskolci és Miskolc környéki turisztikai szolgáltatókról nyújtanak tájékoztatást, nem titkolt cél a túrázók, kirándulók körében nemcsak a Bükk, hanem a belváros attrakcióinak népszerűsítése is. Az első hét folyamán napi több mint 100 vendég fordult meg az infoponton, ahová a kapcsolódó új szolgáltatások bemutatása céljából a TDM szervezet szakmai napot szervezett.

A szakmai napon Bózsó Gyula, műszaki osztályvezető mutatta be az ÉSZAKERDŐ Zrt. közjóléti fejlesztéseit, különös tekintettel a kisvonathoz kapcsolódó beruházásokra. Elmondta, hogy 2010-ben átadták a lillafüredi ökoturisztikai központot és elindult a hybrid mozdony, 2013- ban pedig több kocsit kerékpárszállításra is alkalmassá tettek. Egyebek mellett beszélt arról is, hogy az erdészeti társaságnál kiemelten fontosnak tartják a közjóléti tevékenységet. Ennek részeként több erdei iskolát és múzeumot működtetnek, a többi között erdei pihenőhelyeket, tanösvényeket tartanak fenn. Az osztályvezető kiemelte: a TDM-el létrejött szoros együttműködés egyik legfőbb célja, hogy a társaság által szervezett évi mintegy félszáz rendezvény minél nagyobb nyilvánosságot kapjon.

Főszezonban több egyéb újdonság is várható. Lillafüred és a környék látnivalóiról készül kiadvány, illetve a közeli turistautakról térkép, mely segíti az erdőbe vágyók tájékozódását. Az iroda szezonális, október végéig tart nyitva, heti hét napon, a kisvonat menetrendjéhez igazodva.

Forrás: Turizmus Online

Fotók: minap.hu

Hírszerkesztő: Nagy László