"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Elkezdődött az ország legnagyobb erdészeti és faipari szakmai vására Sopronban

Elkezdődött az ország legnagyobb erdészeti és faipari szakmai vására Sopronban

Az elkövetkező napokban az erdészeté és a faiparé lesz a főszerep Sopronban, hiszen idén már 9. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 7-9. között az InnoLignum Erdészeti és Faipari vásár. A szakvásár célja, hogy az erdészek, fakitermelők és faipar szereplői 2017-ben is a legújabb gépészeti technológiákkal – többek között a természet közeli erdőgazdálkodás eszközeivel – ismerkedjenek meg. A vásárt és rendezvénysorozatot Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg.

Ugron Ákos Gábor hangsúlyozta, hogy a magyar faiparnak az erőssége a kis- és középvállalkozásokban rejlik, és ennek motorja kell, hogy legyen az innováció, valamint a jól képzett szakemberek jelenléte. Ehhez nagyon jó lehetőséget nyújt az immáron 9. soproni találkozó, ahol az innováció mellett az üzleti kapcsolatok kiépítése is főszerepet kap – folytatta a helyettes államtitkár.

Idén 80 kiállítóval közel 8500 négyzetméteres területen várják a látogatókat, ahol a 2016-ban visszatérő 22 állami erdészeti társaság közös standján az érdeklődők megismerkedhetnek Magyarország vadfajaival, kirándulóhelyeivel, kóstolhatnak erdei termékeket, de betekintést nyerhetnek az erdészek munkájába.

Beszélnünk kell a klímaváltozásról is, amelyre nagyon jó megoldást kínál, hogy minél több fát ültessünk, és használjuk a faanyagot is, hiszen mind az élő fa, mind a megmunkált faanyag élethosszig fogja a megkötött szenet tárolni. A klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentése mindannyiunk érdeke, így minden felértékelődik, amivel ellene tehetünk – emelte ki Ugron Ákos Gábor.

Az innováció és a klímaváltozás tekintetében a fa feldolgozása és a tüzeléstechnika, a megújuló energiaforrások és kazánok is kiemelt helyet kapnak a rendezvényen, akárcsak az esemény ideje alatti folyamatosan beadható erdészeti géptámogatási pályázatok.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotók: Magasi Dávid/kisalfold.hu

Hírszerkesztő: Nagy László