"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

INTERFORST 2014 - számokban

INTERFORST 2014 - számokban

Összesen 480 kiállító – 288 hazai és 162 nemzetközi cég – mutatkozott  be július 16. és 20. között a müncheni INTERFORST 2014 erdészeti nemzetközi kiállítás 7 hektáros  területén. A 2010-es kiállításhoz képest 15 %-kal nőtt a nettó kiállítási terület. A nemzetközi résztvevők száma 25 %-kal volt több mint legutóbb: Finnország, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Ausztria, Svédország és Svájc küldte a legtöbb kiállítót. Mellettük  jelen voltak még Kína, Kanada, Törökország és USA cégei is. 72 országból 50.000 látogató volt kíváncsi az ötnapos vásárra, ebből 18 % érkezett külföldről, beleértve a Magyarországról érkezetteket is. Dr. Reinhard Pfeiffer a Müncheni Vásár ügyvezető igazgatója elégedetten állapította meg, hogy az INTERFORST nemzetközi jellege fokozódik és bebizonyította vezető szerepét ezen a szakmai területen.

Ezeken túlmenően az INTERFORST helyet biztosított még a gyakorlat-központú bemutatóknak is. Ezek fókuszában az egészséggel és az erdei munkahellyel kapcsolatos kérdések szerepeltek. Természetesen az információs technika is része volt a programoknak.

Az üzlet és politika szakértői a „Zöld Kerevet” elnevezésű beszélgetéseken találkoztak. A fórumot a Bajor Erdőtulajdonosok Szövetsége és a Bajor Állami Élelmiszeripari, Mezőgazdasági és Erdészeti Minisztérium szervezte. Naponta kétszer szakértők beszélgettek az erdészettel és faiparral kapcsolatos időszerű témákról. Ez a fórum kiváló platform volt ahhoz, hogy a szakértők és a hallgatóság eszmét cserélhessen az aktuális témákban.

A szabadtéri  események attrakciója a STIHL favágóverseny-sorozat volt. Német favágó kiválóságok mutatták be naponta többször is tudományukat a fejszeforgatásban és motorfűrész kezelésben. 

Forrás: INTERFORST 2014 Sajtóközlemény

Szerző: Gerely Ferenc

Fotók: INTERFORST 2014 Press

Hírszerkesztő: Nagy László