2018. 01. 21. Ma Ágnes, Agnéta névnapja van. Pontos idő: 09:23
Ágazati, szakmai hírek

Halápi Nándor lemondott iskola igazgatói posztjáról | 2017-07-05

Húsz év után távozik a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola vezetője

Húsz év után leköszönt igazgatói posztjáról Halápi Nándor, a szegedi erdészeti szakképző iskola eddigi vezetője. A búcsút, amelyről már korábban döntést hozott, beárnyékolta egy érettségin felmerült probléma, de azt mondja, így sem hagyja el rossz szájízzel az iskolát, ahol egykor maga is tanult.

– Harmincöt év nagyon hosszú idő. Sőt: mivel itt koptattam a padokat én is, számolhatjuk közel negyvennek is. Ennyi idő után most már egy kicsit szeretnék magamra és a családomra is több időt fordítani – magyarázta Halápi Nándor, miért mondott le igazgatói mandátumáról a tanév végén. Húsz évig volt a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola igazgatója, az azt megelőző 10 évben igazgatóhelyettesként dolgozott. Döntése sokakat váratlanul ért, a városban pedig az a hír is szárnyra kelt, hogy az idei érettségi vizsgák miatt mondott le. Az iskolában ugyanis gond volt a matematika dolgozatokkal.

Valóban, az egyik pedagógusunk rosszul javította ki az írásbeli feladatlapokat – ismerte el a volt igazgató. – A vizsgabizottság elnökei jelezték, hogy nem végzett megfelelő munkát, hiszen az adható pontokat nem kapták meg a tanulók. A pedagógus valószínűleg rosszul értelmezte a javítókulcsot, emiatt mindegyik dolgozatot újra át kellett nézni. Az újrajavítás eredményeként előfordult, hogy néhány esetben az érdemjegy módosult, vagy már nem volt szükség a szóbeli vizsgára, ami nyilvánvalóan nagy könnyebbséget jelentett az érintett diákoknak. Az iskola vezetése viszont ezt a hibát súlyosnak ítélte, főleg azért, mert ez a pedagógus korábban is kapott már ilyen eset miatt figyelmeztetést. Éppen ezért felmentéssel megszüntettem a munkaviszonyát.

Halápi Nándor hangsúlyozta, saját felmondásáról már az érettségi előtt meghozta a döntést. – Persze igazgatóként bosszantja az embert egy ilyen eset, de nem ez volt a fő motiváció. Két évem van hátra a nyugdíjig, ebben az időszakban szeretnék kizárólag szakmai dolgokkal foglalkozni – magyarázta. Arra a felvetésre, hogy többen aggódni kezdtek az iskola jövőjével kapcsolatosan, illetve a megfelelő szakmaiságért, amelyet ő képviselt, a volt igazgató annyit mondott: pótolhatatlan ember nincs, ő sem az.

– Sok jó kolléga van, akik garanciát jelentenek a hasonló színvonalú oktatásra és szellemiségre. De én is felajánlottam a segítségemet, óraadónak pedig már fel is kértek. Ezt pedig azt gondolom, elvállalom, hiszen az volt életem legboldogabb időszaka, amikor az első öt évemben csak tanítottam.

Az iskolát az új pályázat kiírásáig és elbírálásáig az eddigi igazgatóhelyettes, Tihanyi Klára vezeti megbízott igazgatóként.

Halápi Nándor lemondott iskola igazgatói posztjáról
Forrás: delmagyar.hu
Szerző: Tímár Krisztina
Fotók: Karnok Csaba/delmagyar.hu
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
A 2009. évi Erdőtörvény és aktuális rendeletei összeszerkesztve - letöltések!

A 2009. évi Erdőtörvény és aktuális rendeletei összeszerkesztve - letöltések! | 2018-01-15

Az OEE Erdőrendezési Szakosztály aktuális szakmai anyagaKöszönet az erdészek munkájáért!

Köszönet az erdészek munkájáért! | 2017-12-22

Révész Máriusz kormánybiztos karácsonyi jókívánságai Egyesületünk tagjainak és az állami erdőgazdaságoknak


Több mint egy millió forint gyűlt össze erdészek természefotóiból

Több mint egy millió forint gyűlt össze erdészek természefotóiból | 2018-01-19

Sikeres volt az ÉSZAKERDŐ Zrt. "Zöld Szív" jótékonysági fotókiállítása


Szlovák és magyar erdészetek méhészeti együttműködése

Szlovák és magyar erdészetek méhészeti együttműködése | 2018-01-18

A Vértesi Erdő Zrt. és a szlovák Lesy SR. közös programja


Erdő Háza és vadaspark is lesz a Soproni Parkerdőben

Erdő Háza és vadaspark is lesz a Soproni Parkerdőben | 2018-01-17

Sikeres és tartalmas fejlesztések éve volt 2017 a TAEG Zrt. számára
Imperial22 futárszolgálat