"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Az Országházban jártak a fakitermelő válogatott tagjai

Az Országházban jártak a fakitermelő válogatott tagjai

Sikerrel szerepeltek a magyarok a szeptemberi svájci Fakitermelő Világbajnokságon. Rittlinger Róbert világcsúccsal (8.65 mp) nyerte a motorfűrész szerelés (lánccsere) versenyszámot. Az ifjúsági kategóriában Répás Tamás aranyérmet nyert a lánckímélő (precíziós) darabolásban, ugyanakkor második lett kombinált darabolásban és harmadik az összetett versenyben. A Rittlinger Róbert, Juhász István, Bakó László összetételű felnőtt csapat negyedik helyen zárta a világbajnokságot.

A 25 éve legsikeresebb nemzeti válogatottat dolgozószobájában fogadta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, aki szakértelemmel követte a csapat tagjainak beszámolóját. Felvetette, hogy mint kimagasló ismeretekre szert tett motorfűrész kezelők, célszerű volna tudásukat a gyakorlati oktatásban a fiataloknak átadni. A csapat tagjai örömmel vállalnák a feladatokat.

A fogadáson részt vett Kontra László a válogatott edzője valamint Kántor János elnök és Ormos Balázs, a Fakitermelési Munkakultúra Alapítvány alelnöke. Az Alapítvány a Fakitermelők Nemzetközi Szövetsége tagjaként felelős a magyar válogatott felkészítéséért, versenyeztetéséért, a pénzügyi háttér biztosításáért.

A találkozón kiderült, hogy válogatott tagjai amatőr körülmények között készültek a világbajnokságra, ugyanakkor profi eredményeket értek el. Jakab István alelnök kijelentette: a nemzeti válogatott eredményes szereplése érdekében, a felkészülés anyagi, műszaki hátterét meg kell teremteni, akár kormányzati szerepvállalással is.

(A válogatott idei svájci versenyzését az Andreas STIHL Kft. támogatása tette lehetővé - a szerk.)

Forrás: Ormos Balázs

Fotók: Országgyűlés Sajtóiroda

Hírszerkesztő: Nagy László