"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Dr. Jámbor László az OMVK új elnöke

Dr. Jámbor László az OMVK új elnöke

Az Országos Magyar Vadászkamara április 25-én, a tatai Hotel Gottwald épületében tartott küldöttközgyűlése tisztújítást hozott. Összességében érvényesült a papírforma: a legtöbb bizottsági elnöki és tagi helyet az Elnökség által előre összeállított listán a küldötteknek javasolt jelöltek töltötték be. Két bizottságnak azonban nem lett elnöke.

A 271 országos küldött közül 159-en érkeztek Tatára – ami egyébként igen magas részvételi arány –, egyikük még a szavazás előtt távozott, egyikük pedig nem szavazott. A 157 leadott szavazólap összesítése után a Vadászati hagyományokat ápoló és kulturális bizottságnak és a Vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottságnak nem lett új elnöke. Mindkettőnél az Elnökség által javasolt jelöltek mellett a küldöttek is állítottak egyet-egyet: az előbbi testületnél dr. Kun Edit, a Nimród Vadászújság kiadói igazgatója (Zala megye) mellett Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke, míg az utóbbinál Feiszt Ottó, az OMVK leköszönő elnöke (Zala megye) mellett dr. Király István, a Tolna megyei vadászkamara titkára is indult a posztért.

A megválasztáshoz szükséges 50 százalék plusz egy fő 79 leadott szavazatot jelentett, ezt egyikük sem kapta meg, az eredmények: dr. Kun Edit – 73 igen, 71 nem 13 érvénytelen, Oláh Csaba – 71 igen, 73 nem, 13 érvénytelen, Feiszt Ottó – 70 igen, 76 nem – 11 érvénytelen, dr. Király István – 75 igen, 71 nem és 11 érvénytelen. Mivel az eredmény kihirdetését sok küldött nem várta meg, a közgyűlés már nem volt határozatképes, így a következő küldöttközgyűlésig a két bizottság elnöki tisztségét megbízottként a korábbi elnökök töltik be.

Az OMVK elnöke dr. Jámbor László, a TAEG Zrt. vezérigazgatója és a Győr-Moson-Sopron megyei vadászkamara elnöke, az OMVK felügyelőbizottságának korábbi tagja lett, 154 igen, 3 nem szavazattal.

További részletes választási eredmények és információk a szövegkapcsolóra kattintva érhetőek el.

Forrás: huntingpress.hu

Fotók: huntingpress.hu, oee.hu

Hírszerkesztő: Nagy László