"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megnyitották a KAEG Zrt. Magyalosi Lőterét - Képgalériával!

Megnyitották a KAEG Zrt. Magyalosi Lőterét - Képgalériával!

Ravazd határában, a Sokorói-dombságon, mintegy 70 hektáron terül el a Magyalosi Lőtér, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. sportlétesítménye, melynek kedden tartotta ünnepélyes megnyitóját az állami erdőgazdaság.

A rendezvény résztvevőit Orbán Tibor vezérigazgató köszöntötte, aki néhány számadattal prezentálta a beruházás nagyságát. A cég vezetője kiemelte, hogy a kivitelezési munkálatok során több mint 83 ezer köbméter földet mozgattak meg, közel 3000 négyzetméter előre gyártott és közel 1300 köbméter betont, továbbá több mint 63 ezer kilogramm vasat építettek be. „A tulajdonosi joggyakorló és a civil szféra elvárásainak megfelelően megpróbáltunk egy olyan sportlétesítményt alkotni, melyben az elvárt közjóléti funkciókat és a sportolási célokat is egyben szolgálhatnánk” – fogalmazott beszédében Orbán Tibor.

A vezérigazgató úgy nyilatkozott, hogy hiánypótló létesítmény jött létre térségben, egy létesítmény, ahol családi programokat rendezhetnek majd, de számítanak a diákokra és a versenyszerűen sportolókra, valamint az érdeklődő nagyközönségre is. „Én azt gondolom, hogy Európa legjobb 10 lőterének egyikét sikerült létrehoznunk” – mondta a vezérigazgató.

A Magyalosi Lőtér a jelenlegi összes jogszabályi feltételnek megfelelő, európai mércével mérve is a kontinens egyik legmagasabb színvonalú lőtere lehet - mondta Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár a létesítmény ünnepélyes megnyitóján. Az államtitkár beszédében kitért arra, hogy a fegyverek mindig fontosak voltak az emberiség számára, például ennek segítségével íródott számos nép történelme, köztük a magyaroké. Jelenleg a tűzfegyverek alkalmazására csak békés célokból kerül sor, de fontos társadalmi igény mutatkozik arra, hogy minél több lehetőség közül lehessen gyakorlásra alkalmas terepet, lőteret választani.

Bitay Márton kiemelte, hogy a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. tudatos erdőgazdálkodást folytat: idén már több nagyszabású fejlesztést adott át. Ebbe a sorba illeszkedik ez a lőtér is, amely 175 millió Ft-ból valósult meg és mostantól a legújabb és legmodernebb pályaként áll a sportolók, a hivatásos állomány és minden lövészet iránt érdeklődő rendelkezésére. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jövőben sokan sajátítják el ezen a lőtéren a biztonságos fegyverkezelés alapjait, illetve tekintenek rá gyakorlási lehetőségként.

Az avatási ünnepség végén az átadott sportlétesítményt Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát áldotta meg, majd látványos lövészeti bemutatók segítségével ismerkedtek meg a résztvevők a lőtérrel.

A KAEG Magyalosi Lőtéren két 50 méteres futóvad lövő pályát, tizenkét 160 méter hosszú golyós pályát, tíz, szituációs lövészetre alkalmas pisztolypályát, két skeet és trap lövő pályát, nyolc compakt sporting pályát hoztak létre, valamint közösségi teret és kiszolgáló épületet is kialakítottak.

További képek a Híralbumok képgalériában tekinthetőek meg, a szövegkapcsolóra kattintva!

 

Forrás: KAEG Zrt, FM Sajtóiroda, gyorplusz.hu

Fotók: Nagy László/Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László