"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Minél nyitottabb erdők, tovább bővülő közjóléti funkciók

Minél nyitottabb erdők, tovább bővülő közjóléti funkciók

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt célja, hogy az állami erdők minél nyitottabbak legyenek a társadalom számára. Jó példa erre a Szentlászlói Kalandpark, amely a Bakonyerdő Zrt. és a Bakonyszentlászlói Önkormányzat összefogásának köszönhetően jött létre – mondta Bitay Márton a kalandpark átadásán.

Az  állami földekért felelős államtitkár beszédében rámutatott, hogy a kalandpark az Öreg-Bakony egyik legfestőibb részén jött létre, ahol a híres Cuha-völgy is kezdődik. Ez a közel 4 kilométer hosszan húzódó, vízmosásokkal tarkított sziklás patakvölgy nem csak kiemelkedő környezeti adottságainak köszönhetően, hanem megközelíthetősége és családbarát jellege révén is rendkívül népszerű.

A most megnyitott kalandparkban az aktív kikapcsolódásra vágyók nem csak a természet sokszínűségében gyönyörködhetnek, hanem bátorságukat, állóképességüket is próbára tehetik – tette hozzá Bitay Márton.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a tárca – mint az állami erdészeti társaságok tulajdonosi jogainak gyakorlója – fontosnak tartja, hogy tovább bővüljenek az erdők közjóléti funkciói. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a jövőben egyre gyakrabban lehet majd találkozni a bakonyszentlászlóihoz hasonló turisztikai fejlesztésekkel.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotók: Pelsőczy Csaba

Hírszerkesztő: Nagy László