"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kecskemétre költözött a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága

Kecskemétre költözött a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága

Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság Kecskemétre költözése nem okoz semmilyen fennakadást a munkavégzésben, a vidékfejlesztési program tervezésében, a véglegesítéshez szükséges rendszeres brüsszeli egyeztetésekben - közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI érdeklődésére.

Tájékoztatásuk szerint január 5-én, az előzetes terveknek megfelelően megtörtént az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárság kecskeméti költözése, hangsúlyozták, hogy  nincs szó csúszásról. A munkatársak fele a már Budapesten is dolgozó csapat tagjaként vállalta az ingázást, illetve a költözést, fele része pedig kecskeméti vagy környéki, képzett agrárszakember. Az államtitkárság létszáma jelenleg 65,  február végére várhatóan sikerül feltölteni a rendelkezésre álló 110 státuszt - közölte a Miniszterelnökség.

Lázár János miniszter 2014. június 10-én az MTI-nek az államtitkárság költöztetéséről azt mondta: véleménye szerint a vidékfejlesztést vidékről kell szervezni és irányítani, ráadásul a kecskeméti helyszín szimbolikus jelentőségű, mert Bács-Kiskun megye hosszú évtizedek óta a munkaigényes mezőgazdasági kultúrák és a vidék fejlődésének jó példája.

Forrás: MTI

Fotók: Magyar Fórum

Hírszerkesztő: Nagy László