"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Két keréken a NYÍRERDŐ-vel

Két keréken a NYÍRERDŐ-vel

Ismét megrendezte már hagyományos kerékpártúráját a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészete. A „Két keréken a NYÍRERDŐ-vel”elnevezésű programon a Kölcsey Ferenc Református Iskola és a Bárdos Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 30 diákja vett részt.

A gyerekek eltekertek az úgynevezett „Birhó” erdőig, ahol egy több állomásos túrára indultak, erdészek kalauzolásával. A séta során természetvédelmi és erdészeti tudnivalókról egyaránt tájékozódhattak. Szó esett a fenntartható, természetközeli erdőgazdálkodásról, védett állatokról, növényekről.

A kerékpártúrát azért rendezzük meg rendszeresen, mert nagyon fontosnak tartjuk a gyerekek környezeti nevelését. Azt valljuk, hogy érdekes programokkal meg lehet szólítani a fiatalokat, el lehet őket csalni az „okos telefonok” világától. Reméljük, hogy rajtuk keresztül a családokat is elérjük és az ilyen rendezvényeknek köszönhetően többen választják kirándulásuk célpontjának az erdőt – mondta Kaulák Gergő, a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészetének megbízott igazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Fotók: NYÍRERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László