"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.

Kilátót és medvehagyma-tanösvényt épít a Vértesi Erdő Zrt.

Kilátó alapozását kezdte meg a Tatabánya közelében lévő Mészáros-hegyen a Vértesi Erdő Zrt., Síkvölgyön pedig néhány héten belül medvehagyma-tanösvényt épít ki - tájékoztatta a társaság műszaki csoportvezetője az MTI-t.

Riesing István elmondta, a Mészáros-hegyen egy 11 méter magas erdei kilátó épül az átjatszóállomás közelében. A vasszerkezetet fával borítják be. Síkvölgyön medvehagymás élőhelyen alakítanak ki egy gasztronómiai tanösvényt, amelyen az erdőjárók információs táblákon ismerkedhetnek meg a növénnyel és a belőle készíthető ételekkel.

A két fejlesztés egy nagyobb program része, amelynek során a Vértesi Erdő Zrt. Móron és a Tatabánya környéki erdőkben tájékoztató táblákat, erdei bútorokat helyez ki, tűzrakóhelyeket épít, valamint két védőházat létesít, összesen 34 millió forintos költséggel.

A Vértesi Erdő Zrt. a Vértes, a Gerecse, a Császári-dombság és a Bakonyalja tájegységen belül közel 45 ezer hektár állami tulajdonú erdőterület kezelője, 240 embert foglalkoztat. A társaság éves árbevétele 2015-ben eléri a 7 milliárd forintot.

Forrás: MTI, hirado.hu

Fotók: kirandulastippek.hu

Hírszerkesztő: Nagy László