"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tudósok kampányoltak a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképzőben - videóval!

Tudósok kampányoltak a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképzőben - videóval!

Szegedre érkezett a Meet the scientist, azaz Találkozz tudósokkal program. A Kiss Ferenc erdészeti iskolában az SZTE docensének előadásából kiderült, hogy mi is az a régészeti geológia, majd látványos kísérletekbe működhettek közre a diákok. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke a projekt kapcsán azt hangsúlyozta, a természettudományok népszerűsítése a hazánkban évek óta tapasztalható szakemberhiány miatt bír nagy jelentőséggel.

„A Meet the scientist azt a tévhitet is szeretné eloszlatni, hogy ahhoz, hogy valaki kutatónak nevezhesse magát, a Mikulásra kell hasonlítania és hosszú ősz szakálla kell, hogy legyen. Nem ez teszi a kutatót, hanem az, hogy adott esetben fiatal kora óta érdeklődik valamely tudományág iránt. Az is célja a programnak, hogy megmutassa, hogy a tudomány igenis érdekes” – jegyezte meg a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola diákjainak Szabó Gábor rektor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke. Hozzátette, a fizika nem az Ohm-törvényről szól, egyetlen olyan fontos képlet sincs a fizikában, amit mindenkinek tudnia kellene, a MISZ elnöke szerint az egyetlen dolog, amit érdemes lenne mindenkinek ismernie, az az, hogy miként is működik a fizikai gondolkodásmód.

Csepregi Imre, a Kiss Ferenc Erdészeti Szakképző Iskola gyakorlati oktatásvezetője portálunknak elmondta, képzési profiljukhoz illeszkednek a természettudományok, ezért örömmel fogadták, hogy a MISZ és az SZTE kiválasztotta az intézményt a Meet the Scientist programra. Kitért arra is, hogy két kilencedik osztályt tudnak indítani, és az a tapasztalatuk, hogy a különböző iskolatípusokból érkező diákok tudásszintje között bizony vannak különbségek, éppen ezért felzárkóztatással és intenzív tehetséggondozással is foglalkoznak.

Forrás: szeged.ma

Szerző: Varga Anna

Fotók: szeged.ma, videó:Szeged TV

Hírszerkesztő: Nagy László