"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Kisvasúti napot tartottak Szilvásváradon

Kisvasúti napot tartottak Szilvásváradon

Az EGERERDŐ Zrt. Vasútüzeme 2014. október 11-én, szombaton rendezte meg a Szilvásváradi Kisvasúti Napot. Előző este szintén Szilvásváradon tartotta az Országos Erdészeti Egyesület Kisvasúti Szakosztálya évenkénti találkozóját.

A szombati rendezvény megnyitóján Dr. Jung László, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a megjelenteket. Méltatta a Vasútüzem munkatársait, hiszen uniós segítséggel és saját beruházások keretében, az ő fáradhatatlan munkájukkal folyamatosan újul meg a gördülőállomány, a pálya és a kiszolgáló épületek összessége. Szilvásváradon az átalakított hibrid mozdony a pálya 60%-át elektromosan hajtva teszi meg, ezzel a környezetet kímélve, míg a felújított kocsik az utasok kényelmét szolgálják. Az indító és fogadó állomások felújításuk után nem csak megszépültek, de a mozgásukban korlátozottaknak is lehetőséget teremtenek a kisvasutazás örömeinek megélésére.

Jó időt kaptak ajándékba, akik kilátogattak a Kisvasúti Napra, így nagy örömünkre több mint kétezren utaztak velünk szombaton. A vonatozáson kívül az őszi Szalajka-völgyben rengetegen látogatták meg a Szabadtéri Erdészeti Múzeumot, és az ott ideiglenesen felállított vasúti terepasztalt is. Vasárnap is szép számmal keresték fel az ország talán legismertebb kisvasútját.


Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Fotók: EGERERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László