"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Rétesnapok és Kisvasúti nap Felsőtárkányban

Rétesnapok és Kisvasúti nap Felsőtárkányban

A már megszokott időpontban, augusztus első hétvégéjén került megrendezésre a Rétesnapok Felsőtárkányban, melyhez idén az Egererdő Zrt. Kisvasúti napja is kapcsolódott.

A programot dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki bemutatta a Bejárható Magyarország Programot. Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, a társaság programban betöltött szerepéről, és a már megvalósult beruházásokról beszélt. Dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere a jövőbe tekintve, az Egererdő Zrt-vel tervezett közös fejlesztéseket ismertette. A köszöntők után a rétes nyújtás rejtelmeit ismerték meg az előadók.

A változatos programok mellett finomabbnál-finomabb rétesekkel, kézműves foglalkozásokkal és gyermekjátékokkal készültek a szervezők. Az idén 100 éves felsőtárkányi kisvasút sűrített menetrenddel szállította az utasokat, akik rekord létszámmal, a két nap alatt közel 1500-an utaztak a Stimecz-házhoz. Itt erdészeti játszóház és erdei iskolás foglalkozás, félúton pedig muflonok és dámszarvasok várták a vendégeket. A jubileum alkalmából meghirdetett fotópályázat eredményhirdetésére is sor került, a legjobb fényképeket a Felsőtárkányi-tó melletti kiállításon lehetett megtekinteni.

  1. díj: Molnár Angéla - Száguldás
  2. díj: Fehérvári Anna - Nyugalom
  3. díj: Osvárt Dániel - Még mindig hasít a kisvonat

Közönségdíj: Berczi Márton - Zsombi és a kisvonat

Legjobb archív felvétel: Buzás Imre

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Forrás: Egererdő Zrt.

Fotók: Egererdő Zrt.- Molnár Angéla:Száguldás

Hírszerkesztő: Nagy László