"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Könyvadomány a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolának

Könyvadomány a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolának

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Ugron Ákos Gábor az agrártárca helyettes államtitkára és Bárány Rita a Herman Ottó Intézet igazgatója erdészeti tankönyveket adott át Erdélyben. A könyveket Bálint Gabriella, a Venczel József Szakközépiskola igazgatója és Böjte Csaba testvér nevelő koordinátora, Balázs Melinda Erzsébet vette át.

Az eseményt megelőzően Csaba testvér gyermekeit több alkalommal látták vendégül a HM Budapesti Erdőgazdaság Uzsai Erdészetének kollégái, melynek során lehetőség nyílt az erdész szakma, mint hivatás megismertetésére és a gyermekek érdeklődésének felkeltésére. Csaba testvér gyermeke is tanul a Venczel József Szakközépiskolában, többek között ezért merült föl beszélgetések során, hogy nagy segítség lenne az anyanyelven történő oktatást támogató tankönyvek biztosítása az intézmény számára.

A kérést tett követte, így az FM, a Herman Ottó Intézet és az Országos Erdészeti Egyesület együttműködésével 2016. május 14-én megvalósulhatott a támogatás, melynek célja, hogy az Erdélyben magyar nyelvű képzésben résztvevő erdésztechnikus diákok tanulását jó minőségű, a hazai képzés gerincét adó tankönyvekkel segítsék. A szakközépiskola diákjai 25 csomag, Csaba testvér erdésztechnikus diákjai 2 csomag egyenként 27-27 tankönyvből álló tudásbázist érhetnek el ezután az intézmények könyvtáraiban.

Az esemény résztvevői fontosnak tartják, hogy további együttműködés keretén belül erősödhessen, fejlődhessen az anyanyelven történő szakképzés a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolában.

Forrás: FM Sajtóiroda

Fotók: FM

Hírszerkesztő: Nagy László