"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A kormány kész növelni az olcsóbb tűzifa mennyiségét

A kormány kész növelni az olcsóbb tűzifa mennyiségét

A kormány kész növelni az olcsóbb tűzifa mennyiségét - erről beszélt az állami földekért felelős államtitkár a parlamentben. Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium  államtitkára egy képviselői kérdésre adott válaszában hangsúlyozta: a kabinet a mérsékelt áru tüzelővel azt akarta elérni, hogy a vidéken élők is részesüljenek a rezsicsökkentésből. Az akció 1 hónapja kezdődött. Van olyan állami erdészet, ahol az erre a célra kitermelt fa csaknem fele már elfogyott.

A 22 állami erdőgazdaság 170 ezer köbméter lakossági tűzifával indította el a programot, hogy a fával fűtőknek is csökkenjen a rezsije. Háztartásonként 10 köbmétert lehet vásárolni a csökkentett árú fából. Így ez nagyjából 20 ezer családnak nyújt lehetőséget - közölte az államtitkár.

A becslések szerint egy fűtési szezonban akár 20-30 ezer forintot is megspórolhat egy család azzal, hogy az állami erdészetek 10 százalékkal csökkentették az általuk eladott tűzifa árát - hangzott el a Duna Híradóban.

Az államtitkár hozzátette: fontos cél, volt, hogy a lakosságnak szánt tűzifa az érintettekhez kerüljön. és ne a kereskedőkhöz. Ezért viszik az állami gazdaságok valamennyi igénylőnek házhoz a fát.

Forrás: hirado.hu, DUNA TV

Fotók: hir24.hu

Hírszerkesztő: Nagy László