"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Középiskolásoknak az erdőgazdálkodásról

Középiskolásoknak az erdőgazdálkodásról

Az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakközépiskolában  hagyományosan minden évben megrendezik az Andrássy napokat. Idén április 16-án már nem első ízben az EGERERDŐ Erdészeti ZRt is színesítette az iskolai programokat.

A 9. és 10. évfolyamból több mint 40 tanuló hallgatott meg egy interaktív előadást „Mit csinál az erdész?” címmel , melyet Antal József az EGERERDŐ ZRt Szilvásváradi Erdészetének erdőgondnoka tartott. A tanulók saját, erdészről  és munkájáról alkotott képét egy vetített előadás pontosította, helyesbítette, mely során - többek között - szó esett csemetetermesztésről, erdőművelésről, fahasználatról, vadgazdálkodásról, erdővédelemről és a fáról mint környezetbarát alapanyagról és megújuló energiaforrásról. Néhány érdekes erdőgazdálkodásban használt tárgyat is kézbe véve a  diákok, megtudták mire és hogyan használják a kacort, korongozót, „krisztent”,ékásót és makkrakó sarut. Vadgazdálkodás témakörről beszélgetve megismerhették a gímszarvas agancsát, a vadkan agyart, az agyaggalambot és a szalonka sípot is.

A közel egy órás előadás után a mozgásé volt a főszerep, amikor is a szomszédos  Érsek-kertben az íjászatot próbálhatták ki a középiskolások. Szűcs Iván a Szilvásváradi Erdészet vadászati ágazatvezetője és Tölgyesi Gergő erdésztechnikus  segítségével reflex íjakat lehetett kipróbálni, majd a programot vadászíjász bemutató zárta.

Forrás: Egererdő Zrt.

Fotók: Egererdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László