"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Közigazgatási egyeztetésen az erdőtörvény

Közigazgatási egyeztetésen az erdőtörvény

2016. november 16-án az erdészeti szakmai szervezetek, köztük az Országos Erdészeti Egyesület, a közigazgatási egyeztetési folyamat keretében felkérést kaptak a Földművelésügyi Minisztérium erdőtörvény-módosítási javaslatának véleményezésére. A vélemény beküldésének határideje 2016. november 30.

Az Egyesület titkársága megkezdte az FM anyagának összehasonlítását a szakmai szervezetek által jegyzett javaslattal. Ezzel párhuzamosan a tisztségviselőknek megküldött levélben kéri a helyi csoportok és a szakosztályok véleményét a most megismert javaslatcsomaggal kapcsolatban.

2015-ben az FM felkérésére az Egyesület részt vett egy szakmai szervezetekből álló munkacsoport tevékenységében, amely eredeti erdőtörvény-módosítási javaslatát 2015 októberében adta le a minisztériumnak. Ez az Egyesület részéről kiindulópontnak tekintett anyag a www.oee.hu/erdekkepviselet oldalon olvasható. Az FM által, részben ezen dokumentum alapján 2016 nyarára készített módosítás-csomagot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a MEGOSZ és a Pro Silva Hungária Egyesület mellett az OEE is támogatta, melyről Fazekas Sándor minisztert és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest levélben tájékoztatták. Jelenleg szükséges a mostani közigazgatási egyeztetésre bocsátott anyag áttekintése, hogy mennyiben tartalmazza a korábban támogatott elképzeléseket.

A mostani rövid határidős közigazgatási egyeztetést követően a teljes szakmai nyilvánosság a törvény társadalmi vitájában ismerheti meg és véleményezheti még egyszer a módosításért felelős ágazati minisztérium előterjesztését.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Szerző: Országos Erdészeti Egyesület

Hírszerkesztő: Túri János