"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Lezajlott a Pilisi Parkerdő Zrt. éves jelölőversenye

Lezajlott a Pilisi Parkerdő Zrt. éves jelölőversenye
Az erdőgazdaság 32. alkalommal rendezte meg hagyományos erdészversenyét, amelynek idén a Pilisszentkereszti Erdészet volt a házigazdája. A feladatok között írásbeli teszt, örökerdő fókuszú faegyed-jelölés és trófeabírálat is szerepelt. A rendezvény végén az Év Erdésze-díjat szakmai pályafutásának elismeréseként Simon László, a Pilisszentkereszti Erdészet kerületvezető erdésze vehette át.

  
Közel 80 erdész gyűlt össze Pilisszentlélek határában, a Fekete-hegy oldalában kialakított erdészeti versenypályán, ahol idén összesen 36-an indultak neki a versenynek. A Pilisi Parkerdő Zrt. saját dolgozói mellett az Ipoly Erdő Zrt. és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. szakemberei is részt vettek a rendezvényen. Hatalmas megtiszteltetés, hogy az egyéni kategóriában induló erdészkollégák között legidősebbként a 84 éves Fritsch Ottó is megmérettette magát. 
 
 
A famagasság és fatérfogat becslése után, az utolsó állomáson, az élőfakészlet felmérése következett. A komplex feladatok megoldása során az erdészek tehát számot adhattak szakmai felkészültségükről, rátermettségükről, a szünetekben pedig megvitathatták egymás között az örökerdő-gazdálkodás fortélyait is.
 
A versenyen a csapatokat és az egyéni versenyzőket is díjazták.
 
Csapat:
 
1.  Valkó (Hinkó Miklós, Kolozsi Géza, Panyor Diána)
2. Visegrád (Maurer Kornél, Sándorfi Péter, Tisza Zoltán)
3. Budapest (Görgős Tibor, Kiss Attila, Monori András)
 
Egyéni:
 
1.  Soós Attila (Bajnai Erdészet)
2. Panyor Diána (Valkói Erdészet)
3. Hinkó Miklós (Valkói Erdészet)
 
 
A jelölőverseny végén Gősi István vezérigazgató-helyettes és Csépányi Péter főmérnök adta át az Év Erdésze-díjat Simon Lászlónak, a Pilisszentkereszti Erdészet kerületvezető erdészének kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként. László 1982 óta, megszakítás nélkül dolgozik a Pilisi Parkerdőnél. 35 éve járja a hosszúhegyi erdőt, erdész elődeitől tanult és átvett ismereteit saját tapasztalataival gyarapította. Az erdőben és az adminisztrációban is pontos és alapos munkát végez, szakismeretére bátran lehet támaszkodni a hosszú távú, stratégiai tervezés során is. Erdő- és vagyonvédelmi feladatokban határozott fellépése példaértékű, kiemelkedő teljesítményt nyújtott az erdészet vállalkozási ágazatának fellendítésében, mely során nagy volumenű projektfeladatokkal bízták meg. Lelkiismeretes, szolgálatkész hozzáállására, segítségére és támogatására mindig számíthatnak kollégái.
 
A rendezvényről további képek a Galériában érhetőek el.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fotók: Pilisi Parkerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László