"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Otthon-teremtési program az erdő madarainak

Otthon-teremtési program az erdő madarainak

Lezárult az ÉSZAKERDŐ Zrt.  Építsünk „házat” a madaraknak! címmel meghirdetett madárodú-készítő pályázata. A madarak életében tavasszal az egyik legfontosabb időszak, ilyenkor a költés veszi kezdetét. A párválasztástól a fiókák kirepüléséig átlagosan mintegy másfél hónap telik el, az első fiókák már május közepén elhagyhatják természetes vagy mesterséges fészekodúikat.

Az időzítés tehát nem véletlen. Azt kértük a jelentkezőktől, hogy természetes vagy újrahasznosított anyagok felhasználásával március végig készítsék el a „lakhelyeket” madaraink számára. Az érdeklődést jól jelzi, hogy nemcsak Miskolc környékéről jelentkeztek a természetbarátok, hanem az ország több pontjáról, például Sopronból is kaptunk madárodúkat.

Nagyon sok igazán egyedi és kivitelezésében is különleges alkotás érkezett, a pályázók igazán kreatív és ötletes megoldásokat is felhasználtak az építésnél. A szebbnél-szebb madárlakokat a társaság által kezelt Füzérradványi Károlyi-kastélypark Arborétumába helyeztük ki. A tíz legjobb alkotás készítőjének jutalma pedig egy-egy ÉSZAKERDŐ Zrt-s ajándékcsomag – foglalta össze Bózsó Gyula, az erdőgazdaság műszaki osztályvezetője.

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László