"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Magyar Termék Nagydíjat nyert a Zalaerdő Zrt. oktatókocsija

Magyar Termék Nagydíjat nyert a Zalaerdő Zrt. oktatókocsija

A tavalyi év után ismét, idén is elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat a ZALAERDŐ Zrt., ezúttal a csömödéri Zakatoló Erdei Iskola létrehozásáért. A díjat 2015. szeptember 3-án, csütörtökön vette át Rosta Gyula vezérigazgató, Gál Károly vagyongazdálkodási osztályvezető, Molnárné Vitális Anikó, az erdei iskola vezetője és Godinek-Tóth Anita pályázati referens az Országház Felsőházi Termében.

A független szakértői testület javaslata alapján már 18. alkalommal ismertek el olyan vállalkozásokat, amelyek innovációra épülő, kiváló minőségű termékeikkel hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez és export törekvéseihez. Az idén összesen 54 cég 57 terméke nyerte el a Magyar Termék Nagydíj Tanúsió Védjegy használatát, melyet egy évig díjmentesen használhatnak győztes termékeiken, illetve szolgáltatásaikon.

A kitüntetést jelképező, a Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófeát és a tanúsító díszoklevelet a Parlament Felsőházi Termében Koszorús László Gáspár úrtól a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkárától vehették át. Az ünnepélyes eredményhirdetésen köszöntőt mondott Dr. Latorcai János úr, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke, Koszorús László Gáspár úr, Fogyasztóvédelemért Felelős helyettes államtitkár az új fogyasztóvédelmi stratégiáról tartott előadást. Dr. Bendzsel Miklós úr, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület elnökhelyettese nevében Dr. Németh Mónika asszony a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Titkára köszöntötte és tájékoztatta a jelen lévőket.


A Magyar Termék Nagydíj Pályázat egyik kiemelt célja, hogy változtasson azon a Magyarországon is gyakori szemléleten, miszerint még mindig az ár jelenti a leglényegesebb vásárlási szempontot, melyet gyakran a minőség elé helyeznek. Valójában azonban az ellenőrzött minőségű (pl.: a Magyar Termék Nagydíj emblémával ellátott) termékek biztonságot, egészséget, tartósságot jelentenek, megvásárlásuk végső soron megtakarításokat eredményez.

A Zakatoló Erdei Iskola 2015 tavaszán nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára Csömödérben. Különlegessége a kifejezetten az erdei iskola számára épített oktatókocsi, mely egyfajta guruló osztályteremként működik, így nyújtva lehetőséget a diákoknak, hogy a különböző adottságú helyeken kijelölt megállóknál szakember segítségével tanulmányozhassák az erdők, rétek és vizek élővilágát.

Forrás: Zalaerdő Zrt., Magyar Termék Nagydíj

Fotók: MTN, videó:Zalaerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László