"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Május 13-án tartotta valétaünnepségét a Soproni Egyetem

Május 13-án tartotta valétaünnepségét a Soproni Egyetem

A hagyománynak megfelelően a valétálás szombaton este 19 órakor kezdődött,  az Egyetem főépülete előtt gyűltek össze a valétálók, családtagok, oktatók és az egyetem hallgatói. Az Erdőmérnöki Karról negyvenketten, a Simonyi Károly Karról harmincketten, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karról harmincán búcsúztak Alma Matertől.

Heilig Dávid és Grédics László erdész valétaelnökök után Prof. Dr. Lakatos Ferenc dékán (EMK), Dr. Alpár Tibor dékán (SKK) és Dr. Koloszár László dékánhelyettes (LKK) búcsúzott a hallgatóktól, majd Prof. Dr. Faragó Sándor, az Egyetem rektorának köszöntőbeszéde következett, aki 22 év vezetői pozíció után az év végén maga is elköszön az Egyetemtől.

„Ma magam is búcsúzom, ha úgy tetszik magam is valétálok. … Nagy tisztességnek tartom, hogy szolgálhattam Alma Materemet, s most 15., egyben utolsó rektori valéta-beszédemet mondhatom. Tizenötször inthettem Istenhozzádot az elmenőknek, tizenötször tártam ki a búcsúzók előtt az Egyetem kovácsoltvas kapuját.”

A rektor minden karnak külön útravaló gondolattal készült, majd a bányászlámpások fényében elindult a Szalamander a város utcáin keresztül. A Fő téren Benedek Barnabás (SKK) és Kiss Barnabás (LKK) valétaelnökök búcsúztak Soprontól, a város nevében Dr. Fodor Tamás köszöntötte a végzősöket, emlékeztetve az ünneplőket: „Sopron visszavárja Önöket!”.

Forrás: SOE

Fotók: Bucsy Gyöngyvér/SOE, kisalfold.hu/Magasi

Hírszerkesztő: Nagy László