2018. 02. 21. Ma Eleonóra, Zelmira, Péter névnapja van. Pontos idő: 00:34
Ágazati, szakmai hírek

Marcali erdész képviselheti a SEFAG Zrt.-t a 2017-es Év Erdésze Versenyen | 2017-06-06

A Lábodi Vadászerdészet területén mérkőztek a somogyiak

A somogyi regionális megmérettetésen, idén is az volt a tét, hogy ki fogja képviselni a SEFAG Zrt.- a 2017-es Év Erdésze Verseny országos döntőjében. Kilenc versenyszámban 22 versenyző kelt birokra.

Immár nyolcadik alkalommal megrendezett Év Erdésze előválogató házigazdája idén a Lábodi Vadászerdészet volt. Természetesen, a versenyszabályok alapját az országos versenyszabályzat képezte. A megmérettetésen a SEFAG Zrt. mind a nyolc erdészete képviseltette magát.

Idén a tavalyi dobogós helyét csak Scherer Norbertnek sikerült megőriznie, ezúttal is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A második helyezett Tóth Fónai György lett a Kaposvári Erdészettől, míg az első helyen Szehágel István végzett a Marcali Erdészettől, így ő fogja képviselni a SEFAG Zrt.-t a Kaszópusztai országos döntőn június 21-én és 22-én.

A versenyzők a legtöbb esetben kiegyenlített teljesítményt nyújtottak a különböző feladatok végrehajtása során, azonban több versenyszámban kiemelkedő eredmények is születtek. Ilyen volt a választékolás, ami a gyakorlati életben is elsődleges fontossággal bír. Meglepetés volt, hogy az erdőfelújítás leírásban is több maximális pontszám született, és a jobb időeredmény alapján kellett eldönteni a sorrendet. Ebben nyilván szerepe volt annak, hogy az erdészek is aktív szereplői az erdősítési műszaki átvételeknek. Hasonló meglepetés volt, hogy a közjóléti feladat is igen jól sikerült, pedig a versenybírók igyekeztek valós helyzetet teremteni, és a bíráskodásban résztvevő „célközönség” sem kímélte a versenyzőket. A lelkiismeretes felkészülés köszönt vissza abban is, hogy több versenyző kimagasló eredménnyel oldotta meg az írásbeli feladatsort.

Marcali erdész képviselheti a SEFAG Zrt.-t a 2017-es Év Erdésze Versenyen
Forrás: SEFAG Zrt, Erdő-Mező Online
Fotók: SEFAG Zrt
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés

Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés | 2018-02-07

30 órás képzés, 30 kreditpont, képzési helyszínek szerte az országban


Fedezd fel az örökséged! – 2018.

Fedezd fel az örökséged! – 2018. | 2018-02-01

Folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye - Jelentkezés:február 25-ig!


Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria! | 2018-02-01

Hagyomány, közösség, összetartozás
Imperial22 futárszolgálat