"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Munkavállalói felét képezte tovább a Mecsekerdő Zrt.

Munkavállalói felét képezte tovább a Mecsekerdő Zrt.

A Mecsekerdő Zrt. munkavállalói készségeinek és képességeinek fejlesztésére 33,5 millió forintot fordíthatott uniós pályázat keretein belül.

A TÁMOP-2.1.3.C-12/1 " Munkavállalók képzése a Mecskerdő Zrt.-nél” elnevezésű pályázati projekt 174 alkalmazott számára biztosított újabb tanulási lehetőséget. A projekt 6 hónapos ideje alatt a munkatársak informatikai, angol és német nyelvi, vezetési ismeretekkel kapcsolatos, valamint project controlling területre irányuló képzéseken vettek részt. A fejlesztés célja a munkavállalók foglalkoztathatóságának és alkalmazkodóképességének a növelése, továbbá a gazdasági igények megfelelő kiszolgálása, biztosítva ezzel munkahelyük hosszú távon történő megtartását.

A Mecsekerdő Zrt. a magyar erdőgazdálkodás meghatározó szereplője, Baranya megye 55 ezer hektáron elterülő állami erdeit kezeli. Tevékenységében évről évre nagyobb arányú az erdők közjóléti értékeinek hasznosítása az erdei iskolák működtetésétől az aktív természetvédelemig, valamint 2007 óta gyümölcslevek gyártásával is foglalkozik. A Társaság a meglévő természeti erőforrásokat és infrastruktúrát kihasználva a turisztika és idegenforgalom terén is jelentős tényező a régióban, e tevékenységét fokozottan szeretné bővíteni a jövőben.

A Mecsekerdő Zrt. céljai eléréséhez elengedhetetlennek tartja munkavállalói képzését, amely a dolgozók készségeinek, szakmai és nyelvi ismereteinek fejlesztésére irányul. Az előzetes dolgozói igények figyelembevételével a nyelvtudás bővítésén túl nagy hangsúlyt helyez a számítástechnikai képzésre, amely az egyre növekvő piaci igények kiszolgálásban segíti a résztvevőket.

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László