"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

MEGOSZ nagyrendezvény volt Budapesten

MEGOSZ nagyrendezvény volt Budapesten

Kiemelt érdeklődés mellett, 2015. október 3-án több, mint 250 résztvevővel lezajlott a MEGOSZ idei nagyrendezvénye. A vendégeket Dr. Bitay Márton Őrs államtitkár (FM), Jakab István a Parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Győrffy Balázs a NAK elnöke, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Erdészeti Albizottságának elnöke és Szakács Sándor az OEE Erdélyi Helyi Csoportjának elnöke köszöntötte.

Luzsi József elnöki, a magánerdős helyzetet és problémákat bemutató beszédét követően az erdő és a vadgazdálkodási törvények módosításáról hallottak a résztvevők részletes  előadást, majd a Vidékfejlesztési Programmal és annak erdészeti fejezetével ismerkedhettek meg. Az elhnagzottak alapján az erdőtörvényt 2016. első félévében tervezik elfogadni és abban maximálisan figyelembe veszik az erdőgazdálkodói véleményeket.

A Vidékfejlesztési Programban nem csökkentek, inkább növekedtek az erdészetre szánt pénzek és az erdőkár enyhítési (erdészeti potenciál), valamint az erdészeti géptámogatási rendeleteket már az idén meg kívánják nyitni. A többi erdészeti műveletre pedig 2016-ban kerül sor úgy, hogy a 2016. tavaszi erdőtelepítés szezonra már az erre vonatkozó pályázat is megjelenjen.

Délután a STIHL, a VALKON 2007 KFT és a házigazda KUHN Rakodógép Kft. előadásait és bemutatóit tekinthették meg az érdeklődők, majd a Világbajnok IV. helyezett Magyar Fakitermelő Válogatott látványos műsora zárta a rendezvényt.

Az elhangzott előadásokat a közeljövőben a MEGOSZ honlapján lehet elérni, illetve tervek szerint részletes beszámoló cikk is megjelenik az eseményről az Erdészeti Lapok oldalain.

A rendezvényen készült fényképeket a Híralbumok képgalériánkban tekintheti meg.

Forrás: MEGOSZ

Szerző: Duska József

Fotók: Nagy László - Erdészeti Lapok

Hírszerkesztő: Nagy László