"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tisztújító Közgyűlés a MEGOSZ-nál

Tisztújító Közgyűlés a MEGOSZ-nál

A MEGOSZ 2014. november 21-én tisztújító Közgyűlést tartott. Ennek keretében először a 2014. május 16-án megújított alapszabályunkkal kapcsolatban a Bíróságtól időközben érkezett hiánypótlási felhívásnak megfelelve, szavazott a Közgyűlés a felterjesztendő alapszabály további módosításairól. A módosítások egyrészt érintették a MEGOSZ pártoló és tiszteletbeli tagjaira vonatkozó pontokat, a tagdíjfizetést elmulasztó tagok jogviszonyának felmondásával kapcsolatos ügymenetet, valamint pontosították a törvényes bejegyzett képviseletre vonatkozó szabályokat.

Ezt követően a MEGOSZ tisztújításának keretében elhangzott, hogy a Választási Bizottság Virágh János elnök vezetésével, Áncsán György és Répászky Miklós tagtársaink részvételével előkészítette a választásokat.

A Bizottság elvégezte a jelöltekre vonatkozó adatok összegyűjtését és átadta azt az Elnökségnek. Az elnökség pedig a vonatkozó előírásoknak megfelelően 2014. szeptember 30-ig közzétette azt a MEGOSZ honlapján. A jelöltek valamennyien nyilatkoztak, hogy elfogadják az egyes pozíciókra történő jelölésüket.

A megjelenést követő 8 napon belül a tagok írásban további javaslatot tehettek az új tisztségviselőkre,amelyet az elnökség szintén köteles közzétenni a Szövetség honlapján. Az a jelölés érvényes, amit a tagság legalább 1 %-a írásban támogat. Ilyen utólagos jelölés nem érkezett be a Szövetséghez a megadott határidőig.

A tisztújító Közgyűlés ezt követően megszavazta a MEGOSZ megújult elnökségét és Felügyelő Bizottságát, akiknek mandátuma 2019. május 31-ig szól.

A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének megújult vezetősége a következő:

Tisztség

Név

Elnök: Luzsi József
Ügyvezető elnök: Dr. Sárvári János
Alelnök: Bodor Dezső Károly
  Dombóvári Dénes
  Dr. Ódor József
  Mocz András
  Sípos István
  Szabó Vendel
Felügyelő Bizottság:  
Elnök Könnyű István
Tag Dr. Hegedűs Attila
Tag Mikó Károly

A megújult vezetőség tagjainak rövid szakmai bemutatkozása az alábbi híranyagban érhető el, a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: MEGOSZ

Fotók: MEGOSZ

Hírszerkesztő: Nagy László