"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Méhlegeltetés – Szakmai nap a SEFAG-nál

Méhlegeltetés – Szakmai nap a SEFAG-nál

2017. június 13-án került sor a Syngenta Kft. és a SEFAG Zrt. közösen szervezett szakmai napjára, amely az ún. méhlegelők helyi tapasztalatait volt hívatott bemutatni, elsősorban vadgazdálkodási aspektusból.

Az erdőgazdaság Zselici Erdészeténél megtartott bemutató meghívott vendégeit HOTEL Kardosfán *** köszöntötte Petter László, a Syngenta Kft. kiemelt partnerkapcsolati vezetője, valamint a házigazda személyében Barkóczi István vezérigazgató.

Nyitó előadásként Bajdik Péter, az FM Vadgazdálkodási Tájegységi Főosztályanak vezetője a vadkárok jogi környezetében bekövetkezett főbb változásokat, valamint az állami erdőgazdaságok vadgazdálkodásának releváns adatait szemléltette „Vadföldgazdálkodás és a vadkármegelőzés jelentősége az állami erdőgazdaságokban” címmel.

Mindezek után következhetett a terepi bemutató, amelynek helyszínére – a Zselicség mélyére - hosszan kígyózó kocsisorban vonultak ki az érdeklődők. Itt két szomszédos helyen, egy 5 és egy 15 hektáros évelő méhlegelő tábla mellett felállított „info-ponton” lehetett meghallgatni. A keverék kultúrával kapcsolatos általános és tágabb értelmezésben vett információkat a Syngenta Kft. képviseletében Pecze Rozália, a méhlegelő program felelőse, a termesztésről és a vadgazdálkodásban szerzett helyi tapasztalatokról Halász Tibor vadgazdálkodási ágazatvezető adott át fontos ismereteket.

A minden részletre kiterjedő tájékoztatók után - ismét Kardosfán - Madarász István, az FM Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság Agrárközgazdasági Főosztály Agrárstatisztikai és Elemző Osztályának vezetője tartott mélyreható előadást a 2017. évi mezőgazdaságának aktualitásairól, kiemelten a zöldítés témakörében. A tartalmas elméleti és gyakorlati információcsere zárásaként egy nem kevésbé tartalmas kora délutáni ebéddel zárult a program.

A SEFAG Zrt. ezúton is köszönetét fejezi ki a Syngenta Kft-nek az elmúlt években nyújtott szakmai támogatásért, valamint a program megszervezésben adott segítségért.

Forrás: SEFAG Zrt.

Fotók: SEFAG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László