"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Mészáros Károlyra emlékeztek Sopronban

Mészáros Károlyra emlékeztek Sopronban
2017. június 1-jén – a hagyománynak megfelelően – Mészáros Károly professzorra, az Erdővagyon-gazdálkodási Intézet egykori igazgatójára, az Kar volt dékánjára, az Egyetem valamikori rektorhelyettesére emlékeztünk az E épületben elhelyezett emléktáblájánál.
 
A fél 10-kor kezdődő rövid ünnepségen, a megjelent barátok, munkatársak, tisztelők prof. dr. Faragó Sándor rektor és dr. Stark Magdolna emlékezett. A tisztelgés koszorúit és emlékezés virágait prof. dr. Faragó Sándor, prof. dr. Lakatos Ferenc, Ugron Ákos Gábor helyettes államtitkár, prof. dr. Lett Béla, dr. Stark Magdolna és Zsuzsa asszony helyezték el.
 
 
A megemlékezés után a mintegy félszáz főnyi társaság a Ligneumban meghallgatta prof. dr. Lakatos Ferenc beszámolóját a Mészáros Károly Erdészeti Felsőoktatási Emlékalapítvány elmúlt évadának működéséről.
Az alapítvány idei díjazottjai:
  • Palik Norbert,
  • Tóth Gabriella és
  • Vígh Xénia.
Végezetül dr. Stark Magdolna docens asszonynak nyugdíjba vonulása alkalmából megköszönték az alapítványnál és az MTA VEAB Mező- és Erdőgazdálkodási Munkabizottságban végzett eddigi munkáját.
 
Az emlékülés részeként az MTA VEAB Mező- és Erdőgazdálkodási Munkabizottsága, az Országos Erdészeti Egyesület Közgazdasági Szakosztálya és a SOE EMK Erdővagyon-gazdálkodási és Vidékfejlesztési Intézetének szervezésében került megrendezésre az V. Erdész-ökonómus és az I. Erdőpedagógus Találkozó.
 
 

Forrás: SOE EMK

Fotók: SOE EMK

Hírszerkesztő: Nagy László