"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Mi Erdőnk - filmsorozat a Magyar Televízióban

A Mi Erdőnk - filmsorozat a Magyar Televízióban

2012 szeptember végén indult útjára Molnár J. Péter magyar erdőket, erdészeket bemutató, természet és honismereti háttéranyaggal is gazdagított legújabb filmsorozata, melynek egyes epizódjait az állami erdészeti társaságok közreműködésével forgatta a rendező-szerkesztő.

"Erdők, amelyek elrejtenek. Erdők, amelyek befogadnak. Erdők, amelyek nem elfogynak, hanem egyre nagyobbak lesznek, erdők Magyarországon, amelyek körül az ember kultúrát teremtett. Közben a fák felnőnek, az erdészek dolgoznak, az ember pedig keresi önmagát egy egyre világosabb erdő közepében. Erről szól 13 részen át A mi erdőnk"- fogalmaz mostani sorozatáról az erdőgazdaságokat bemutató "Erdőjárók", erdész körökben is jól ismert filmes alkotója.

A tizenhárom részes sorozatot a Magyar Televízióban láthatjuk minden héten csütörtök délelőtt. A nem túl szerencsés időpont miatt is, az alábbi képkacsolóra kattintva adjuk közre az MTV Videótárában folyamatosan feltöltésre kerülő és ezzel újranézhető egyes epizódok közvetlen elérhetőségét.

Forrás: MTV

Szerző: Nagy László

Fotók: MTV

Hírszerkesztő: Nagy László