2018. 02. 19. Ma Zsuzsanna, Eliza, Konrád névnapja van. Pontos idő: 18:46
Ágazati, szakmai hírek

Számonkérhető teljesítmény - megbecsült munkaerő | 2017-11-27

A jó munkahely követendő példája a Bakonyerdő Zrt.

A bér, a megbecsültség, a munkatársak, a tárgyi környezet, a változatos kihívások. Mindezen szempontok egyszerre határozzák meg az ideális munkahelyet. Példaadó cégeket, valamint munkavállalókat kérdeztünk meg a témában.

A pápai központú Bakonyerdő Zrt. a jó munkahely – követendő – mintapéldája. Varga László vezérigazgató úgy fogalmazott, csak akkor várhatják el, kérhetik számon dolgozóiktól a teljesítményt, ha feladataik elvégzéséhez biztosítani tudják az összes megfelelő feltételt. A 63 ezer hektár állami erdőterületet kezelő erdőgazdasági részvénytársaságnak 570 munkavállalója van, akik széles palettájú munkakörülmények között, irodákban, faipari üzemekben, erdőben dolgoznak.

Fontosnak tartja a munkavállalók megbecsülését, a versenyképes bért, és annak időbeni kifizetését. A helyi adók és bérjárulékok befizetését is határidőben teljesítik. Fizikai dolgozóik órabére 700-1600 forint között mozog munkakörtől függően. Erdészeik havi bruttó 250 ezer forintot keresnek, valamint évente ugyanennyi értékben új munkaegyenruhát vásárolhatnak. Erdőgondnokaik havi bére bruttó 340-380, erdészeti igazgatóiké 600-650 ezer forint. Továbbá terepjárót biztosítanak nekik, s a gépparkot folyamatosan frissítik. Kocsifutási költségeiket is megtérítik, átlagban havi 100 ezer forint értékben, fejenként.

A béren kívüli juttatásokról elmondta, dolgozóik hatféle csomagból válogathatnak. Például: évi bruttó 250 ezer forintos cafeteria, évi 6 köbméter illetményfa, Szép kártya. Irodai alkalmazottaik számára az alapbéren, a cafeterián és a munkaruhán túl eredményes évben bérkiegészítést is fizetnek.

Mint mondta, a pénz alapjában még nem jelenti azt, hogy valaki jó szájízzel megy be egy munkahelyre. A Bakonyerdő Zrt.-nél arra törekednek, hogy személyes, szinte családias munkakapcsolatok alakuljanak ki, dolgozóik az adott mikrokörnyezetben érezzék jól magukat, segítsék egymást, ugyanis a megfelelő emberi, illetve tárgyi környezet kialakítása lojalitást eredményez. Évente szerveznek kollektívaépítő, szakmai rendezvényeket, többnapos kirándulásokat, sportnapot. A legjobban teljesítő munkavállalóikat nívós díjakkal tüntetik ki, hölgy dolgozóikat nőnapon virággal köszöntik.

Számonkérhető teljesítmény - megbecsült munkaerő
Forrás: veol.hu
Szerző: Laskovics Márió
Fotók: veol.hu
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés

Indul a tavaszi vándortábor-vezető pedagógus továbbképzés | 2018-02-07

30 órás képzés, 30 kreditpont, képzési helyszínek szerte az országban


Fedezd fel az örökséged! – 2018.

Fedezd fel az örökséged! – 2018. | 2018-02-01

Folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye - Jelentkezés:február 25-ig!


Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria! | 2018-02-01

Hagyomány, közösség, összetartozás
Imperial22 futárszolgálat