"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

„Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

„Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2017-ben a 14. évadára készül az ország három térségében. Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban 3 napos programfolyama május 26 – 28. között kerül megrendezésre Kecskemét közelében a Nyíri erdőben, Lakitelek – Tőserdőn, valamint a Kecskeméti Arborétumban.

A rendezvény célja: az erdő és a művészet, elsősorban a zene erejével a fenntartható, környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit. Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.

A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvénysorozata a Kecskeméti Arborétumban május 26-án, péntek délután indul. A szakvezetéses séta során megismerkedhetnek a résztvevők az Arborétum élővilágával, valamint Orosz Zoltán harmonikaművész feledhetetlen perceket szerez, virtuóz játékával időnként elandalítja, majd feltüzeli a közönséget.

Május 27-én, szombaton a Nyíri erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskola területén folytatódik a program. A gyerekeket kézműves- és sportfoglalkozások, bábszínház, a Csörömpölők Együttes és az M. Bodon Pál Állami Zeneiskola „Mesezenék” című műsora várja. A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatt szólal meg az Artisjus Díjas Corpus Harsona Quartett magával ragadó hangulatú koncertje. A 10 éves Cimbaliband fellépése a „Muzsikál az erdő” elmaradhatatlan pillanatai közé tartozik, hiszen a Corpus Harsona Quartett tagjaihoz hasonlóan, emblematikus alakjai, évek óta visszatérő fellépői a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatnak.

Május 28-án, vasárnap különösen színes és gazdag gyermeknapi programokkal készülünk Lakitelek – Tőserdőn, a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek, környezettudatos divatbemutató várja a gyerekeket és a családokat. Hiszen valamennyi gyermekprogram a szülőknek és a nagyszülőknek is szól, a családokat arra bíztatjuk, hogy együtt éljék át, élvezzék az élményeket. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkatársai szakvezetéses erdei sétával és csónaktúrával várják az érdeklődőket, a sportolni vágyókat pedig bíztatjuk, hogy a szervezett kerékpártúrával érkezzenek a helyszínre. Ezen a napon derülnek ki a „Muzsikál az erdő” 2017-es Gyermekrajz Pályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik. A délután során olyan neves fellépők nyújtanak majd egyedülálló zenei csemegét, mint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Pál István Szalonna és Bandája valamint a Kecskemét Táncegyüttes.

Ünnepélyes keretek között felavatásra kerül Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja Összetartás emlékplakettje, mely a rendezvény egyik fontos üzenetét jelképezi. „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény - ugyanúgy, ahogy a fenntartható boldog jövőnk megteremtése, csodálatos természeti környezetünk megőrzése a Kárpát-medencében - csak példás összefogás, együttgondolkodás eredményeként jöhet létre. A rendezvény szervezése a Muzsikál az Erdő Alapítvány mellett a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, Lakitelek Önkormányzata, az erdőgazdálkodók és a környezetvédelmi szakemberek, valamint a művészek, civilszervezetek közös munkájának eredménye. A rendezvényt támogatja a Földművelésügyi Minisztérium, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2017-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n.

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Fotók: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Hírszerkesztő: Nagy László