"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdei létesítmények megvalósításához lehet kifizetési kérelmet benyújtani

Erdei létesítmények megvalósításához lehet kifizetési kérelmet benyújtani
Az egységes kérelem keretein belül, május 15-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH), azok az erdőgazdálkodók, akik erdei közjóléti létesítmények megvalósításához igényeltek támogatást.

Az intézkedés erdei kirándulóhelyek, tanösvények, kilátók kialakítására adott lehetőséget utófinanszírozással, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A kifizetési kérelmet a támogatott tevékenységek megvalósítása után lehet benyújtani. Mellékelni kell a megvalósított létesítmények közjóléti nyilvántartásba vételét tartalmazó erdészeti hatósági bizonyítvány másolatát, illetve az építésiengedély-köteles beruházásoknál az építési hatóság jogerős használatba vételi engedélyének másolatát. Ezeket a dokumentumokat nem az MVH-hoz, hanem a területileg illetékes Erdészeti Igazgatósághoz kell benyújtani papír alapon.

A kifizetési kérelem beadására az egységes kérelemnél ismert határidők és technikai információk vonatkoznak. Az erdőgazdálkodók kifizetési kérelem igényléseiket a korábban megkapott tájékozató levélben szereplő támogatási kérelem iratazonosítóval tehetik meg, figyelve a helyes kiadási tétel azonosító megadására is.

Forrás: MVH

Hírszerkesztő: Nagy László