"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megváltozott az MVH munkamódszere és munkastílusa

Megváltozott az MVH munkamódszere és munkastílusa

Megváltozott a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) munkamódszere és munkastílusa az elmúlt fél évben, ugyanis az intézményben ez év márciusától új vezetés lépett hivatalba - mondta Gyuricza Csaba, az MVH elnöke szerdán Budapesten.

Gyuricza Csaba az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK), az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának kihelyezett ülésén a hivatal új vezetése egyik legfontosabb feladatának "a gazdabarát intézmény" kialakítását nevezte. Ennek egyik alapvető eleme, hogy miközben a legátláthatóbban és a jogszabályokat betartva kíván működni a hivatal, aközben az ügyfelek, a gazdák érdekeit maximálisan szem előtt tartja - fejtette ki.

Az elnök utalt arra, hogy az MVH újonnan kinevezett vezetése az átalakítás során nem volt könnyű helyzetben, mivel az előző vezetés tevékenysége árnyékot vetett a hivatal működésére. Ezért az MVH-ban az új vezetés meghirdette, hogy az intézmény a továbbiakban a "tiszta kezek és bevarrt zsebek" elv alapján működik tovább.

Gyuricza Csaba szerint az MVH működésére odaérkezésekor az elvárhatónál gyengébb szakmaiság és a gyakran túlzott bürokratizmus volt a jellemző. Emellett az ügyfelek tájékoztatása is hagyott kívánnivalót maga után. Annak érdekében, hogy gördülékenyebb és hatékonyabb legyen a hivatal  munkája, az új vezetés fél év alatt mintegy 35-40 javaslatot tett a szervezet munkáját befolyásoló jogszabályok megváltoztatására.

A hatékonyabb tájékoztatás érdekében a szervezet átalakította az ügyfélszolgálatát, megyei ügyfélszolgálatokat hozott létre, valamint csökkentették az ügyintézési határidőket is. Emellett a korábbi ellenőrzés-centrikusságot is csökkentették, így a gazdálkodók segítése és nem a szankcionálás az elsődleges szempont.

Forrás: MTI

Fotók: MVH

Hírszerkesztő: Nagy László