"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megjelent a Vidékfejlesztési Programot bemutató kamarai kézikönyv

 Megjelent a Vidékfejlesztési Programot bemutató kamarai kézikönyv

Elkészült a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új kézikönyve, amely az országban elsőként ad átfogó és hiteles tájékoztatást a lehetséges pályázók számára az új Vidékfejlesztési Programról.

A közel 100 oldalas, 120 ezer példányban megjelenő kézikönyvet a NAK valamennyi, 3.000 STÉ (Standard Termelési Érték) feletti termelési potenciállal rendelkező tagjának postán ingyenesen eljuttatja. A kiadvány már letölthető a Kamara honlapjáról, emellett rövidesen a falugazdász-irodákban is hozzájuthatnak az érdeklődők.

A kézikönyv a mezőgazdasági termelők, erdőgazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók, más, vidéken működő vállalkozások, nonprofit szervezetek, önkormányzatok számára mutatja be közérthető nyelven a Vidékfejlesztési Program lényeges elemeit. A kiadvány minden műveletet egy-két oldalban foglal össze, a megértést ábrák és táblázatok segítik.

„A magyar agrárium jövője szempontjából létfontosságú, hogy a Vidékfejlesztési Program forrásait minél hatékonyabban fel tudjuk használni. Ebben komoly feladat hárul a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarára. Az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetünk tagjaink tájékoztatására, ennek egyik lényeges eleme a most megjelent kézikönyv” – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke. Hozzátette: a Vidékfejlesztési Program pályázatai iránt érdeklődők a Kamara falugazdászaihoz és szakreferenseihez is fordulhatnak tájékoztatásért.

A Vidékfejlesztési Programot bemutató kézikönyv idén már a negyedik hasonló jellegű kiadványa a Kamarának. A NAK az év első felében százezres példányszámban adta ki a zöldítésről, a kölcsönös megfeleltetésről, illetve a nitrát-érzékeny területekre vonatkozó jogszabályokról szóló kézikönyveit. Szeptemberben tovább bővül a sorozat, ekkor jelennek meg az agrár-környezetgazdálkodásra és az ökológiai gazdálkodásra vonatkozó támogatásokról szóló kiadványok.

A kiadvány pdf. formátumban letölthető a képre kattintva!

Forrás: NAK

Fotók: NAK

Hírszerkesztő: Nagy László