"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ne parkoljunk az erdészeti utakat lezáró sorompók elé!

Ne parkoljunk az erdészeti utakat lezáró sorompók elé!

A turistaszezon kezdetével egyre többen keresik fel gépkocsival az erdőt és sokan közülük igyekeznek minél közelebb jutni a kiszemelt kiránduló célponthoz. Főleg hétvégén jellemző, hogy rengeteg autó próbál megállni a közutak és a turistautak találkozási pontjainál a frekventált kirándulóhelyeken.

A parkolásnál azonban ajánlatos a figyelem! Az erdészeknek még a hétvége során is be kell jutniuk az erdőbe, hogy elláthassák feladataikat. Különösen igaz ez most, a jégtörés utáni kármentesítés időszakában, amikor a legtöbb helyen hétvégén  is dolgoznak a szakemberek. Adott esetben a mentőknek és a tűzoltóknak is szükséges bejutniuk az erdőbe, például kiránduló-, vagy motorbaleset, erdőtűz esetén. Sajnos volt már példa olyan esetre, amikor a balesetet szenvedett beteghez igyekvő mentőt a sorompó közvetlen közelében álló jármű tartóztatta fel.

Amennyire lehetséges, igyekezzünk tömegközlekedéssel megközelíteni az erdőt. Ha autóval érkezünk, törekedjünk már a lakott területek kijelölt parkolóhelyein letenni gépkocsinkat.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fotók: motorostura.hu

Hírszerkesztő: Nagy László