"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdei közjóléti létesítmények és berendezések bejelentése, engedélyeztetése, nyilvántartása

Erdei közjóléti létesítmények és berendezések bejelentése, engedélyeztetése, nyilvántartása

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatósága a Földművelésügyi Minisztériummal egyeztetve elkészítette az „Erdei közjóléti létesítmények és berendezések bejelentése, engedélyeztetése, nyilvántartása” című Közjóléti Iránymutatást.

A módosított erdőtörvény és az annak végrehajtásáról szóló 61/2017. (XII. 21.) FM rendelet miatt a korábban kiadott Közjóléti Útmutató visszavonásra került. Az említett jogszabályváltozásokon túlmenően az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény, a 433/2017. (XII. 21.) Kormányrendelet is számos olyan rendelkezést tartalmaz, amelyek az erdei közjóléti létesítményekkel és berendezésekkel kapcsolatban új szemléletű elvárásokat fogalmaznak meg.  Ezek összefésülése, értelmezésének segítése céljából készült el a Közjóléti Iránymutatás, amely az erdészeti hatósági munka segítése mellett az ügyfelek erdei közjóléttel kapcsolatos tájékoztatását és ügyintézését is szolgálja.

A Közjóléti Iránymutatást a Földművelésügyi Minisztérium az ÉFÁT/149/2018. számú levelének mellékleteként 2018. április 24-én küldte meg az erdészeti hatósági feladatokat is ellátó megyei kormányhivatalok vezetői részére.

A Közjóléti Iránymutatás ide kattintva érhető el.

Kérjük, hogy az erdei közjóléti létesítményekkel és berendezésekkel kapcsolatos tájékozódásuk és ügyintézéseik során a Közjóléti Iránymutatásban foglaltakat vegyék figyelembe.

Forrás: NÉBIH EI

Hírszerkesztő: Nagy László