2017. 10. 21. Ma Orsolya, Zsolt névnapja van. Pontos idő: 23:25
Ágazati, szakmai hírek

NÉBIH erdészeti szakszemélyzet továbbképzés és vizsga | 2017-03-14

2017. április 25-26.

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság a 71/2010. (V.13.) FVM rendelet 7. § (1) a) pontja szerinti következő továbbképzést 2017. április 25-26. közt tartja a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére. 

Nem kell részt vennie a továbbképzésen annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki a képzést 2011-2016. években már teljesítette!

Az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól, valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010. (V. 13.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdés b) pontja alapján jogosult erdészeti szakszemélyzetként az a természetes személy vehető nyilvántartásba, aki 7. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, az erdőgazdálkodást és az erdészeti szakirányítást érintő hatályos jogszabályokról szóló általános továbbképzésen részt vesz.

Dátum: 2017. április 25-26. (kedd-szerda)

Időpont: 9.00 - 16.30 óra

Helyszín: Földművelésügyi Minisztérium Színházterem, (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

A továbbképzés vizsgával zárul!

Jelentkezni a továbbképzésre kizárólag a NÉBIH honlapján elhelyezett űrlapon lehet. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazoló e-mailt küldünk.

A jelentkezési lap itt elérhető [Szerk: A kapcsoló a NÉBIH régi honlapjára visz, ahol online kitölthető űrlappal lehet jelentkezni.]

A jelentkezők elfogadott névsora a továbbképzés időpontját megelőzően legalább 5 nappal kerül közzétételre.

Mindkét napon egy óra ebédszünet áll rendelkezésre. A Földművelésügyi Minisztérium épületében büfé és étterem is található.

A továbbképzésre csak a Névjegyzékben nyilvántartott szakszemélyzet jelentkezhet!

A továbbképzésen és a vizsgán részvétel a 2 év szakmai gyakorlatot teljesítő, illetve a közeljövőben teljesítő és a jogosult státuszt kérelmező szakszemélyzetnek lett meghirdetve.

Felhívom a szakszemélyzet figyelmét arra, hogy a rendeletben előírt kétéves szakmai gyakorlatot a rendelet 2. § (4) bekezdése értelmében erdészeti szakszemélyzetként foglalkoztatás időtartama alatt vagy erdészeti igazgatási munkakörben lehet megszerezni. A szakszemélyzetként foglalkoztatás időtartamát a Névjegyzékben nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani.

 Tájékoztatom a Névjegyzékben szereplő szakszemélyzetet, hogy a rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a továbbképzésen résztvevő szakszemélyzet köteles az előadások és konzultációk időtartamának legalább 80%-án részt venni és vizsgát tenni.

 A továbbképzésen részvételről és a vizsga teljesítéséről az erdészeti hatóság külön-külön tanúsítványt állít ki. A részvételéről szóló tanúsítvány a vizsgalapok beadásakor kerül kiosztásra. A sikeres vizsgáról szóló tanúsítványt a vizsgalapok kiértékelése után a NÉBIH postán küldi ki.

 

A tanfolyam megszervezése és lebonyolítása a NÉBIH elnöke által kiadott vizsgaszabályzat alapján történik. A képzés tematikája és a vizsgaszabályzat itt elérhető.

 A kötelezően elsajátítandó és az ajánlott jogszabályok listáját a vizsgaszabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.

 Felhívom a figyelmet, hogy a tanfolyamra jelentkezés visszaigazolása után a részvétel lemondása csak a honlapon lehetséges, legkésőbb a tanfolyamot megelőző 5. napig.

 A vizsgaszabályzat 14. § (1) bekezdése alapján az általános továbbképzés díja - amely magában foglalja a továbbképzés keretében tehető vizsga díját - a mindenkori erdővédelmi járulékalap 20 %-a, azaz jelenleg 20.000 Ft.

 A jelentkezés visszaigazolása után a NÉBIH postán küldi ki a továbbképzés díjáról szóló számlát. A befizetéskor az átutalás vagy a csekk közlemény rovatában a postán kapott számla azonosítóját és "erdészeti szakszemélyzet továbbképzés" megnevezést kell feltüntetni.

 A vizsgadíjat postai, illetve banki átutalással lehet kiegyenlíteni a NÉBIH fizetési számlájára: (10032000-00289782-00000000)

A továbbképzéssel kapcsolatos kérdések az erdeszet@nebih.gov.hu email címre küldhetőek.  

                                                                                                                                                                                                                   Wisnovszky Károly, igazgató, NÉBIH-EI

NÉBIH erdészeti szakszemélyzet továbbképzés és vizsga
Forrás: NÉBIH EI
Hírszerkesztő: Nagy László
<< vissza
Szentpéteri Sándor az Országos Erdészeti Egyesület ügyvezető igazgatója

Szentpéteri Sándor az Országos Erdészeti Egyesület ügyvezető igazgatója | 2017-10-13

Lomniczi Gergely főtitkár október 15-tel búcsúzik


Emlékoszlopot avattak Debrecenben - képgaléria!

Emlékoszlopot avattak Debrecenben - képgaléria! | 2017-10-11

Emlékezés Kaán Károlyra és az első hazai természetvédelmi terület védetté nyilvánítására


Elindult az

Elindult az "Év Fája 2018" online szavazás! | 2017-10-03

Virágos kőris, fehér fűz, rezgő nyár?


A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval!

A Hazai Erdész következő adásának műsorajánlója - videóval! | 2017-10-19

2017.10.21 - szombat 12:30 óra – ECHO-TV


Tájékoztató előadások erdőtulajdonosoknak, erdőgazdálkodóknak

Tájékoztató előadások erdőtulajdonosoknak, erdőgazdálkodóknak | 2017-10-18

Folytatódik a MEGOSZ rendezvénysorozata


Harctéren a vadvilág

Harctéren a vadvilág | 2017-10-18

Természetvédelmi siker katonai területen - a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. közreműködésével
Szavazzon az ÉV FÁJA 2018-ra!
Virágos kőris (Fraxinus ornus)

Ökológiai szempontból egyre nagyobb figyelmet kap (pl. a feketefenyő tömeges pusztulása miatt), e mellett kertészeti szerepe is jelentős. Sajnálatosan a gyomfa-szemléletünk továbbra is él, így kevésbé becsüljük ezt a fafajt.

Fehér fűz (Salix alba)

Az árterek vízháztartásának romlása miatt sok helyen pusztulnak állományai, nemesített fajtái visszaszorították az alapfajt. A múltat idéző fejesfa üzemmódban kezelt botoló füzesek eltűnőben vannak, holott tájképi szerepük is kiemelkedő.

Rezgő nyár (Populus tremula)

Hegy- és dombvidékeink jellemző pionír fafaja, fontos szerepe van az erodált, lepusztult talajok újraerdősülésében. Tarra vágott területeken tömegesen verődhet fel, ezért igyekeznek vissza-szorítani. Elegáns megjelenésével növeli erdeink esztétikai értékét.

Már szavaztam, tovább az oldalra >>
Imperial22 futárszolgálat