"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye a 144. OEE Vándorgyűléshez kapcsolódóan

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye a 144. OEE Vándorgyűléshez kapcsolódóan

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója az Országos Erdészeti Egyesület 144. Vándorgyűlésén vett részt Tatabányán. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kormányzat fontos feladatának tekinti a fő turistaútvonalak mellett található turistaházak felújítását.

Ennek érdekében mintaprojektek indulnak a Pilisben, a Börzsönyben, a Mátrában és a Bükkben, ahol megkezdődik a turistaházak egységes koncepció szerinti felújítása és ezt követően újra üzembe helyezése. Összhangban a kormányzat céljaival az erdészek az elmúlt években kiemelkedő szerepet játszottak a közfoglalkoztatás növelése terén, ezzel több ezer kilátástalan ember helyzetén segítettek, és a szociális tűzifa –program kihívásainak is maradéktalanul megfeleltek- fogalmazott a miniszter.

Az állami erdőgazdaságok szakszerű irányításának köszönhetően valamennyi társaság nyereséggel zárta tevékenységét 2011-ben és 2012-ben. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója az eredményeket ismertetve említette az erdei kisvasúthálózat fejlesztését, 11 erdei iskola megújítását a 29-ből, amelyekben évente 40 ezer gyermek tanulja a természet, az erdő szeretetét.

Az elmúlt 2 évben ez nem kevesebbet jelent, mint 3,9 milliárd forintnyi fejlesztést, a következő kettőben ennél is többet. A turistaházak mellett kilátók, erdei pihenők, arborétumok, parkerdők, sétautak fogják még jobban szolgálni az erdőbe látogatókat - hangsúlyozta Baranyay László

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály

Fotók: Nagy László/OEE

Hírszerkesztő: Nagy László